Wallpaper Magazine: Alvar Aallon Kulttuuritalo Helsingissä – uudelleensyntynyt modernistinen helmi

8.5.2024

Kulttuuritalon uudistukset on huomioitu näyttävästi kansainvälisesti merkittävän arkkitehtuuriin, designiin ja lifestyleen keskittyvän brittiläisen Wallpaper-aikakauslehden tuoreessa numerossa.

Alvar Aallon suunnittelema ikoninen Kulttuuritalo on kokenut viimeisen vuoden aikana mittavan päivityksen sekä julkisten tilojen että tapahtumatekniikan osalta. Uudistusten lähtökohtana oli modernisoida vuonna 1958 käyttöönotettu talo ja sen toiminnot vastaamaan nykypäivän standardeja, kunnioittaen samalla suojellun rakennuksen kulttuurihistoriallista arvoa. Uudistushanke toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Kulttuuritalon tapahtumatoiminnoista vastaavan ASM Global Finlandin, suunnittelutoimisto Fyran ja arkkitehtitoimisto JKMM Interiorsin kesken.

”Haimme inspiraatiota rakennuksen historiasta, olemassa olevista pinnoista sekä vallitsevasta nuorisokulttuurista, jossa henkilökohtainen identiteetti rakennetaan sekoittamalla vapaasti eri aikakausien tyylejä ja asusteita sekä ylittämällä sukupuolte ja sukupolvien välisiä rajoja.” – JKMM Arkkitehdit.

Lue Wallpaperin artikkeli