ELÄMYSTEN Kulttuuritalo

Kulttuuritalon julkisivua. Kuva: Hannu Rytky

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi Suomen ehkä ikonisimpaan tapahtumataloon

Helsinkiläinen Kulttuuritalo on jo yli 60 vuoden ajan tanssittanut ja viihdyttänyt kansaa Sturenkadulla.

Mitä yhteistä on Jimi Hendrixillä, Led Zeppelinillä, Ella Fitzgeraldilla, Queenillä, Lady Gagalla ja Robinilla? Kaikki heistä ovat soittaneet Kulttuuritalon päälavalla, Aalto-salissa. Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo sykkii edelleen tiheästi suomalaisen musiikkielämän ja tapahtumamaailman keskellä.

Kulttuuritalo on modernilla esitys- ja kokoustekniikalla varusteltu avoin kulttuuri- ja tapahtumapaikka. Talossa on kaiken kaikkiaan 12 erilaista tilaa, jotka soveltuvat erilaisille tapahtumatuotannoille, kokouksille ja juhlille. Kulttuuritalo sijaitsee Helsingin Kalliossa, hyvin yhteyksien varrella Linnanmäen huvipuiston kupeessa.

Vuonna 1958 käyttöön vihitty Kulttuuritalo on vetänyt salit täyteen konserttiväkeä jo 1960-luvulta lähtien. Talolla on merkittävä asema niin suomalaisessa musiikinhistoriassa kuin myös suomalaisessa arkkitehtuurissa.

Alvar Aallon kädenjälki näkyy erityisesti talon kaarimaisessa muodossa, orgaanisissa yksityiskohdissa ja sisustuksessa. Talkootyöllä toteutettu Kultsa on ainutlaatuinen esimerkki käsityön ja yksityiskohtien voimasta.

Tule tutustumaan Kulttuuritaloon, tule keikalle, järjestä kokous tai tule vaikkapa lounaalle.

Legendan mukaan Alvar Aalto piirsi Kulttuuritalon ensimmäisen luonnoksen Klubi-askin kanteen.

Kulttuuritalo-HANNU-RYTKY-S-17
Kulttuuritalon sali. Kuva: Hannu Rytky