The Dire Straits Legacy

tiistai 05.03.2024

Lähes loppuunmyyty tapahtuma siirtyy Helsingin Jäähallista Kulttuuritalolle (Sturenkatu 4, 00510 Helsinki).

Konsertin päivämäärä 5.3.2024 pysyy samana. Tapahtumapaikan kuitenkin vaihtuessa Jäähalliin ostetut Tiketin liput eivät käy konserttiin sellaisenaan. Tiketti lähettää uudet liput Kulttuuritalon konserttia varten 23.2. mennessä sähköpostiin tai SMS-viestinä.

Myös Kulttuuritalolla kaikki paikat ovat istumapaikkoja. Paikat Kulttuuritalolla sijoitetaan mahdollisimman hyvin Jäähallin paikkoja vastaavasti. Mikäli sinulla oli samassa tilauksessa useampi vierekkäinen paikka Jäähallissa, saat vierekkäiset paikat myös Kulttuuritalolla.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tiketin lipuista, otathan yhteyttä Tiketin asiakaspalveluun osoitteeseen hei@tiketti.fi.

The Dire Straits Legacy

Lukuisista vanhoista Dire Straits -yhtyeen jäsenistä koostuva ainutkertainen The Dire Straits Legacy saapuu konsertoimaan Suomeen. Tämä Dire Straitsin menestys kappaleiden perintöä vaaliva kokoonpano nähdään Kulttuuritalossa 5. maaliskuuta 2024.

– Meistä on sanottu, että tämän lähemmäksi ei voi Dire Straitsia enää päästä. Emme ole coverbändi emmekä lavoille palaava Dire Straits. Sen sijaan The Dire Straits Legacy on konsepti, joka juhlistaa Dire Straitsin kuolematonta musiikkia ja yhdistää sen entisiä jäseniä takaisin Dire Straitsin laulujen pariin, toteaa yhtyeessä sen viimeisinä vuosina mukana ollut kitaristi Phil Palmer.

The Dire Straits Legacy syntyi vuonna 2013 kunnioittamaan ja vaalimaan 1990-luvun puolivälissä lopettaneen Dire Straitsin musiikkia. Kulttuuritalon konsertissa kuullaan suuri joukko Dire Straitsin tunnetuksi tekemiä lauluja, kuten Sultans of Swing, Private Investigations, Money for Nothing ja Walk of Life.

The Dire Straits Legacy saapuu Suomeen kokoonpanolla, johon kuuluva kitaristi-laulaja Phil Palmer, kosketinsoittaja Alan Clark, basisti Trevor Horn, lyömäsoittaja Danny Cummings, saksofonisti Mel Collins, rumpali Steve Ferronesekä kitaristi-laulaja Marco Caviglia ja kosketinsoittaja Primiano Dibiase.

Kiertueen musiikillinen johtaja Phil Palmer liittyi Dire Straitsiin 1990 ja soitti mm. yhtyeen On Every Street -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Hän on yksi tämän hetken kysytyimpiä kitaristeja ja on ollut mukana kaikkiaan yli 450 albumilla. Alan Clark liittyi Dire Straitsiin 1980 ja oli mukana yhtyeen kaikilla levyillä ja kiertueilla sen hajoamiseen saakka. Danny Cummings liittyi Dire Straitsiin 1990 ja Mel Collins muutamaksi vuodeksi 1980-luvulla.

Musiikkituottaja-basisti Trevor Horn on todellinen musiikkiteollisuuden legenda. Hänen The Buggles -yhtyeensä levytti mm. 1979 hitiksi nousseen Video Killed the Radio Star -kappaleen. Sen jälkeen Horn oli mukana tuottamassa lukuisia 1980-luvun legendaarisia kappaleita, kuten ABC:n Lexicon of Love, Yesin Owner of a Lonely Heart ja Frankie Goes to Hollywoodin Relax, Two Tribes ja The Power of Love.

Steve Ferrone on yksi aikamme taiturimaisimmista rock-rumpaleista, ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Eric Claptonin, Duran Duranin, Paul Simonin, The Bee Geesin ja David Bowien kanssa. Myöskään Marco Aviglia ja Primiano Dibiase eivät ole kuuluneet Dire Straitsin kokoonpanoihin, mutta hekin ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä lukuisten maailmankuulujen artistien kanssa ja ovat soittaneet heidän albumeillaan ja kiertueillaan.

The Dire Straits Legacy
5.3.2024
Kulttuuritalo
K-18
Liput Lippu.fi
Paikat ovat numeroituja istumapaikkoja