TAOM Helsinki International Snooker Cup – välierät ja finaali

sunnuntai 26.05.2024

Helsingistä tulee snooker-maailman keskipiste toukokuun lopussa, kun historian ensimmäinen TAOM Helsinki International Snooker Cup järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla. Kansainvälisessä snooker-turnauksessa järjestetään yhteensä seitsemän ottelua, joissa kahdeksan maailman parhaimmistoon lukeutuvaa snooker-ammattilaista kamppailee turnausvoitosta. Jaossa on yhteensä 150 000 euroa palkintorahana.

Huom.! Pelaajamuutos (5.4.2024)
TAOM Helsinki International Snooker Cupin pelaajalistoihin on tullut muutos Stephen Hendryn jouduttua perumaan osallistumisensa henkilökohtaisten syiden takia. Stephenin tilalla historian ensimmäisessä TAOM Helsinki International Snooker Cupissa pelaa englantilainen Robert Milkins, joka on tällä hetkellä maailman ranking-listan sijalla seitsemäntoista. 

Turnaukseen osallistuu snooker-maailman kermaa. Englantilaista Judd Trumpia (The Ace) pidetään yhtenä tämän hetken viihdyttävimmistä snooker-pelaajista. Trump voitti MM-kultaa vuonna 2019 ja turnausvoittoja hänellä on takanaan kaikkiaan 25. Hallitsevan maailmanmestarin Luca Brecel (The Belgian Bullet), jonka valttina pelipöydällä on hyökkäävyys, nopeus ja ilmiömäinen tarkkuus. Belgialainen Brecel on historian ensimmäinen manner-eurooppalainen MM-voittaja. Skotlantilainen Stephen Hendry (The Golden Bairn) on modernin snookerin luoja ja yksi kautta aikain menestyksekkäimmistä snookerpelaajista. Hendry on voittanut MM-kultaa peräti seitsemän kertaa. Maailman ranking-tilaston sijalta seitsemän löytyvä englantilainen Kyren Wilson (The Warrior) on voitonnälkäinen ja lannistumaton metodipelaaja. MM-kultaa vuonna 2015 voittanut englantilainen Stuart Bingham (Ball-run) on yksi turnauksen ahkerimmista harjoittelijoista, sillä hän on kertonut omintakeisen lyöntinsä vaativan paljon pöytäaikaa pysyäkseen kunnossa. Ja silloin kun Stuartin lyönti on kunnossa, tulee kovaa jälkeä. Snookerin arvostetun Masters-kutsuturnauksen voittanut Stuart osaa parhaimmillaan järjestää sellaisen shown, missä maailman kovimmatkin pelaajat ovat vastaantulijoita. Walesilainen sarjanrakennuskone Ryan Day (Dynamite) on urallaan voittanut neljä ranking-titteliä tehnyt yli 400 sadan pisteen sarjaa. Ryan on aina vaarallinen ja siksi myös yksi voittajasuosikeista. Englantilaisessa Jack Lisowskissa (Jack-Pot) yhdistyvät modernin snookerin parhaat ominaisuudet: nopeus, hyökkäävyys ja loistavat pitkät pussitukset. Maailmanlistan #13 on parantanut vuosi vuodelta otteitaan ja suuret voitot ovat kulman takana. Mies ja legenda. Englantilainen Jimmy White (The Whirlwind) on vasenkätinen snookerpöydän luonnonlapsi, jonka pelillinen agressiivisuus ja luontainen kosketus palloon on inspiroinut lähes kaikkia nuoria snookerpelaajia. Yleisön suosikkeihin lukeutuva White on sydämellinen showmies, joka ei jätä katsojia ikinä kylmäksi.

– Snookerin suosio Suomessa on kasvanut tasaista tahtia ja se alkaa olla jo yksi tv:n katsotuimmista urheilulajeista. Suosion siivittämänä Suomessa on aiemmin järjestetty näytösluonteisia pelejä, joissa muutama maailman huippu ottaa toisistaan mittaa, mutta nyt pääsemme nauttimaan kilpasektorin tunnelmasta kun usea maailmanhuippu kisaa vakavasti otettavista palkintorahoista Suomen ensimmäisessä ammattilaisturnauksessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan, sanoo turnausta yhdessä Gramopopin kanssa järjestävä Billiard Promotions Finland Oy:n Jussi Tyrkkö, jolla on itselläänkin usean vuoden kokemus snookerin ammattilaispelikentistä, useita SM-mitaleita eri biljardilajeista sekä 20 vuotta biljardiyrittäjänä.

TAOM Helsinki International Snooker Cup 25-26.5.2024
Helsingin Kulttuuritalo
Pelaajat: Judd Trump, Luca Brecel, Kyren Wilson, Ryan Day, Robert Milkins (Stephen Hendryn tilalla), Jimmy White, Stuart Bingham ja Jack Lisowski

Otteluaikataulut ja liput:

Lauantai 25.5.
Neljännesvälierät
12.00 Kyren Wilson – Ryan Day
15.00 Stephen Hendry – Judd Trump
18.00 Luca Brecel – Jimmy White
21.00 Stuart Bingham – Jack Lisowski

Sunnuntai 26.5. 
Välierät
12.00 voittajat lauantain klo 12 ja 15 otteluista
15.00 voittajat lauantain klo 18 ja 21 otteluista

Loppuottelu 
19.00 voittajat sunnuntain välieräotteluista

Otteluliput: 
Lauantain otteluliput alkaen 39,90€ Lippu.fi
Sunnuntain otteluliput alkaen 59,90€ Lippu.fi

Myynnissä sekä ikärajallisia että ikärajattomia lippuja.

VIP-liput:
Yksittäisten ottelulippujen lisäksi tarjolla on yhden ja kahden päivän VIP-lippuja, jotka sisältävät parhaat istumapaikat, meet & greet -tapaamisen kyseisten päivien pelaajien kanssa sekä kahvin suolaisen piirakan.
Yhden päivän VIP-liput alkaen 169€ Lippu.fi

Paikan päältä saa lisäksi ostettua käsiohjelman hintaan 20€ sekä kuulokkeen Aki Kauppisenselostuksella hintaan 16,90€.

www.snookercup.fi

Järjestäjä: Gramopop ja Billiard Promotions Finland