Snarky Puppy

tiistai 23.04.2024

Yhdysvaltalainen menestysyhtye Snarky Puppy vihdoin Helsinkiin 

Huippusuosioon noussut modernin rytmimusiikin ja jazzin sanansaattaja Snarky Puppy saapuu vihdoin ensimmäistä kertaa Helsinkiin! Viisinkertainen Grammy-voittaja konsertoi Helsingin Kulttuuritalolla tiistaina 23.4.2024 ja keskiviikkona 24.4.2024. 

Herkeämättömällä tahdilla albumeja julkaiseva ja maailmaa kiertävä Snarky Puppy on noussut viimeisen vuosikymmenen aikana yhdeksi maailman keskeisistä ja suosituimmista rytmimusiikkia luovista yhtyeistä. Yhdysvaltalaisbändi tunnetaan kiinnostavana ja kameleonttimaisena kollektiivina, jonka vaihtuvassa jäsenistössä on jopa 20 eri muusikkoa. 

Snarky Puppya kutsutaan usein jazzbändiksi, mutta todenmukaisimmin kuvailtuna se lienee yksinkertaisesti huipputaitava ja näkemyksellinen kokoonpano, joka ennakkoluulottomasti yhdistelee elementtejä eri musiikinlajeista ja eri puolilta maailmaa. Tätä selittävät osaltaan yhtyeen taustat, sillä Snarky Puppyn muusikkojen joukossa ovat kansalaisuuksien osalta edustettuna Yhdysvallat, Japani, Argentiina, Kanada ja Iso-Britannia. Kaiken tekemisen ytimessä sykkii yhtyeen jäsenten halu luoda musiikkia yhdessä ja edetä alati uusiin suuntiin Snarky Puppyn musiikillisella löytöretkellä. 

Snarky Puppy on peräti viisinkertainen Grammy-voittaja (Best R&B Performance vuonna 2014 ja Best Contemporary Istrumental Album vuosina 2016, 2017, 2021 sekä 2023), jonka tuorein studioalbumi Empire Central ilmestyi syyskuussa 2022. Levyn 16 kappaletta tarjoilivat jälleen päivitetyn näkemyksen siitä, millaista musiikkia Snarky Puppy haluaa vuosikymmenen mittaisen seikkailunsa jälkeen juuri tässä ja nyt luoda. Yhtyeelle on ensiarvoisen tärkeää, että sen jokainen uusi levy tarjoaa jotain uutta ja aiemmasta tekemisestä poikkeavaa. 

“Snarky Puppy on aina ollut yhtye, joka priorisoi musiikissaan soundia”, basisti ja yhtyeen keskushahmo Michael League kuvailee. “Sääntömme on, ettemme saa koskaan kuulostaa samalta kuin aiemmin. Musiikistamme pitää välittyä se tunne, että olemme koko ajan matkalla johonkin suuntaan.” 

Matkalla jonnekin Snarky Puppy on miltei jatkuvasti myös konkreettisesti. Huhtikuussa 2022 alkanut Empire Central -maailmankiertue on vienyt yhtyeen 33 eri maahan. Suomessa Snarky Puppy on nähty useammalla festivaalikeikalla, viimeksi 35 000 kuulijan edessä Pori Jazzin päälavalla viime heinäkuussa. Huhtikuussa yhtye saapuu suomalaisfaniensa iloksi vihdoin ensimmäistä kertaa konserttisaliympäristöön. 

Kulttuuritalolla nähtävässä kokoonpanossa on mukana Michael League, Nate Werth, Bob Lanzetti, Larnell Lewis, Justin Stanton, Bobby Sparks, Maz Maher, Chris Bullock, Jay Jennings 

Snarky Puppy (US)
Ti 23.4.2024 Kulttuuritalo, Helsinki
Ke 24.4.2024 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18.30
Showtime 20.00
S/K-18 

Liput alkaen 39,00 € Lippu.fi