One Night With Patrizio Buanne & Diandra

torstai 06.02.2025

Ilta baritoni/viihdyttäjä Patrizio Buannen ja Diandran seurassa. Tätä glamouria, vauhtia ja hittikavalkadia ei ole ennen Suomessa koettu. Sen lupaavat maailmankuulu Napolilainen, “the Ambassador of the Italian Songbook”, Patrizio Buanne ja supersuosittu Diandra konsertissamme. Saamme kokea jotain erityistä; romantiikan helmiä, tyylikkyyttä ja ohjelmiston loistokkuutta, ”taivaallista” sanoi eräs aiemmin Patriziota kuullut. Patrizion World tour saa nyt jatkoa Suomessa.

Patrizio Buanne syntyi Wienissä Napolilaisten vanhempien perheeseen vuonna 1978. Jo lapsena
hän matkusteli paljon kahden hienon historiallisen kaupungin Wienin ja Napolin välillä johtuen
vanhempiensa ravintolaliiketoiminnasta. Otolliset olosuhteet muovasivat Patrizion kulttuuripersoonaa. Välimeren pääkaupunki Napoli ja Euroopan sydän Wien eivät voineet olla vaikuttamatta hänen monikulttuuriseen kehittymiseensä ja intohimoonsa kieliä kohtaan. Tämä osaltaan muokkasi hänet monipuoliseksi viihteen tulkiksi. Hänen lahjansa ja intohimonsa viihdyttää lauluillaan ilmenivät jo neljävuotiaana, muun muassa lukuisissa voitokkaissa kilpailuissa.

17-vuotiaana 1997 Patrizio esiintyi paaville (John Paul II) Wroclawissa, Puolassa 85 000 hengen yleisölle. Tämä esitys toi hänelle mahtavaa julkisuutta ja johti ensimmäisen levytyssopimukseen. Tämän jälkeen ovat seuranneet lukuisat esiintymiset ympäri maailmaa, kulta- ja platinalevyt miljoonine levytyksineen ympäri maailmaa. Esiintymisrepertuaariksi muodostui eri kausien ajaton ja kaikkien rakastama musiikki ympäri maailmaa. Baritoni Patrizio Buanne ymmärsi, että italialainen musiikki ei ole vain oopperaa ja klassista, mutta siinä on paljon piirteitä, jotka ovat alkuperältään italialaisia ja joista tulee ikäpolvien ajan kestäviä kansainvälisiä standardeja.

Kovan työn ja useiden levy-yhtiökäyntien jälkeen hän allekirjoitti sopimuksen Universal Music, UK levy-yhtiön kanssa. Hänen debyyttialbuminsa, ”The Italian”, viimeisteltiin the Abbey Road Studioilla Lontoossa, the Royal Philharmonic Orchestran säestyksellä ja julkaistiin helmikuussa 2005. Menestys oli mahtava. Levyä myytiin 100.000 kappaletta yhden viikon aikana. Chris Botti, Adele, Celine Dion, Julio Iglesias, Tom Jones ovat Patrizion esikuvia. Lukuisat maailmanhitit sulattavat varmuudella meidän suomalaistenkin sydämet. Litaliano, ”Gli occhi miei” (Help yourself, Smile, O Sole Mio, Ciao ciao bambina, You’re my World, Il Mondo, Parla Piu Piano, Surrender, Delilah, Amigos Para Siempre, Americano, Come Prima ja monet muut hienot teokset Patrizion modernilla otteella tulkitsemina nostavat tunnelman kattoon!

Saavutettuaan menestystä USA:ssa, perustettuaan yhtiönsä (MondoBuanne Productions) hän on tehnyt myös yhteistyötä ”veteraanituottajien” kanssa, joilla on näyttöjä usean artistin menestyksestä (Celine Dion, Michael Jackson, Cher, Enrique Iglesias). Tavoitteena hänellä on ylläpitää Patrizion tavaramerkkiä “the Ambassador of the Italian Songbook”, johon kuuluu myös nykyajan moderni energinen tulkinta maailmanlaajuisista hiteistä.

One Night With Patrizio Buanne & Diandra
To 6.2.2025
Liput alk. 54 € Lippu.fi
Showtime 19.00
K18, myynnissä myös ikärajaton alue.

Järjestäjä: Suomen Viihdekeskus Oy, www.juhlatalo.com
Info ja ryhmät: Raimo Viljala 0400 647723,