Nemo – Break the Code Europe Tour 2025

maanantai 07.04.2025

EUROVIISUVOITTAJA NEMO KULTTUURITALOLLE ENSI KEVÄÄNÄ

Sveitsiläistähti Nemo saapuu Helsingin Kulttuuritalolle 7. huhtikuuta 2025 osana suurinta kiertuettaan, ”BREAK THE CODE” EUROPE TOUR 2025. Konsertti kuuluu 26 show’n Euroopan-kiertueeseen.

”Olen todella innoissani päästessäni ensimmäiselle Euroopan-kiertueelleni ensi keväänä. On ollut upeaa nähdä, kuinka yhteisömme kasvaa musiikkini kautta, enkä malta odottaa, että pääsen tapaamaan teidät kaikki”, Nemo kertoo.

Nemo voitti musiikin ystävien sydämet upealla lavashow’llaan ja ainutlaatuisella äänellään Euroviisuissa esityksellään ”The Code”. Show toi Sveitsille ensimmäisen voiton sitten vuoden 1988 ja Celine Dionin. ”The Code” on noussut kansainvälisille listoille ympäri Eurooppaa ja koko maailmaa. Seuraava merkittävä askel Nemon uralla on tuleva festivaalikausi, joka sisältää esiintymisiä muun muassa Pride-festivaaleilla Madridissa, Barcelonassa ja Kölnissä sekä useilla kesäfestivaaleilla. Uutta musiikkia on tulossa, ja kevään 2025 Euroopan-kiertue on jo myynnissä.

Nemo syntyi vuonna 1999 Sveitsin kaksikielisessä Bielin kaupungissa ja on soittanut viulua, pianoa ja rumpuja pienestä pitäen. 13–vuotiaana Nemo liittyi menestysmusikaaliin ”Ich war noch niemals in New York” nähtyään ilmoituksen lehdessä ja oli osa show’n henkilöstöä vuoden ajan. Vuonna 2016 Nemo nousi kuuluisuuteen räppärinä esiintyessään SRF Virus (#Cypher) -ohjelmassa, jonka esitys levisi viraaliksi sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen Nemo julkaisi kaksi EP-levyä, joista seitsemän kappaletta nousi suoraan Sveitsin virallisille singlelistoille. Kappaleet kuten ”Ke Bock”, ”Du” ja ”Himalaya” saavuttivat kultaa tai jopa platinaa, ja 18-vuotiaana Nemo oli voittanut jo viisi Swiss Music Awards -palkintoa.

Vuonna 2020 Nemo alkoi kirjoittaa ja tuottaa kappaleita muille artisteille, otti omat ensiaskeleensa Sveitsin rajojen ulkopuolelle ja julkaisi kappaleita englanniksi. Nemo käsittelee musiikissaan henkilökohtaisia teemoja kuten sukupuoli-identiteettiä, mielenterveyttä ja oman paikan löytämistä maailmassa. Hän luottaa vahvasti vaistoonsa, ja hänen ainutlaatuisuutensa yllättää ja inspiroi yleisöjä yhä uudelleen kaikkialla missä hän kulkee. Nemo asuu tällä hetkellä Lontoossa.

Nemo (CH): ”Break the Code” Europe Tour 2025
Kulttuuritalo, Helsinki
Ma 7.4.2024
Ovet 18.30
Liput palvelumaksuineen alk. 39,50 € / 33,50 € / 29,50 €

Liput myyntiin pe 14.6. klo 12 Lippupisteestä.