Japanilainen postrock-yhtye MONO saapuu 25-vuotiskiertueellaan Helsinkiin

Elokuvallisesta ja jylhän upeasta postrockistaan tunnettu japanilaisyhtye MONO saapuu pitkästä aikaa Suomeen torstaina 31.10.2024. Maineikas ja ihailtu instrumentaaliyhtye konsertoi Helsingin Kulttuuritalossa osana syksyn 25-vuotisjuhlakiertuettaan, jolla peruskokoonpanon sointia laajennetaan jousi- ja puhallinsoittimilla. Syysillan avaa lämmittelijän roolissa suomalais-italialainen Elia Lombardini.

Vuodesta 1999 toimineen MONOn kokoonpanoon kuuluvat Takaakira ”Taka” Goto (kitara), Hideki ”Yoda” Suematsu (kitara), Tamaki Kunishi (basso,) ja Dahm Majuri Cipolla (rummut). Tokiolaisyhtye on kerännyt laajan kansainvälisen fanikunnan tunnistettavalla soundillaan, joka yhdistää postrockin ja shoegazen elementtejä. MONO on onnistunut murtautumaan ulos perinteisistä genremääritelmistä, sillä pitkän uran tehnyt kokoonpano kuulostaa musiikillaan pelkästään omalta itseltään. Musiikkilehti NME on aikanaan todennut MONOsta: “Tämä on musiikkia jumalille.”

MONO julkaisee kesäkuussa 12:n albumin “Oath”, jolla se prosessoi koronapandemian herättämiä ajatuksia ja suuria kysymyksiä: elämän rajallisuutta ja tarkoitusta. Syksyllä japanilaisryhmä lähtee 25-vuotisjuhlakiertueelle, jolla se esittää levyn musiikkia livenä. MONOn peruskokoonpanoa laajennetaan kiertueella vierailevalla viulu-, sello- ja torvisektiolla.

MONO on yli kahden vuosikymmenen mittaisella urallaan julkaissut useita arvostelumenestykseksi kehkeytyneitä albumeita. Yhtyeen sointia määrittelevät dynaamikaltaan vaihtelevat kappaleet, huolellisesti työstetyt sovitukset ja tunteisiin vetoavat melodiat, jotka herättävät tuntemuksia melankoliasta katarttiseen intensiteettiin.

Levytysuransa rinnalla MONO tunnetaan äärimmäisen vaikuttavista konserteistaan, jotka ovat luoneet yhtyeelle maineen yhtenä maailman parhaista livebändeistä. MONO on kiertänyt vuosien varrella maailman ympäri ja lumonnut yleisöjään niin ikonisissa konserttisaleissa kuin myös maineikkailla festivaaleilla. MONO onkin vakiinnuttanut jo aikapäiviä sitten asemansa yhtenä tyylilajinsa arvostetuimmista ja innovatiivisimmista yhtyeistä.

Kulttuuritalon konsertti-illan avaa suomalais-italialainen säveltäjä, tuottaja ja viulisti Elia Lombardini.

MONO – “OATH” European Tour 2024
25th Anniversary Orchestral Tour
+ support: Elia Lombardini
To 31.10.2024
Liput alk. 34,50 € Lippu.fi
Ulko-ovet: 18.30
Ikäraja: S/K18

Järjestäjä: Live Nation