Mariza

perjantai 10.05.2024

Maailmanlaajuista arvostusta kerännyt Mariza tunnetaan vahvasta sopraanostaan. Taiteilija on myynyt moninkertaista platinaa ja täyttänyt konserttisalit Sydneyn oopperatalosta New Yorkin keskuspuistoon. Portugalinmosambikilainen artisti perustaa kaiken tekemisensä Portugalin kansallismusiikki fadoon, mutta kappaleissa kuuluvat myös esim. Mosambikin, Brasilian ja Kap Verden musiikkiperinteistä ammennetut vaikutteet.

Mariza teki historiaa vuonna 2005, kun hänen Transparente-albuminsa ponnisti ensimmäisenä fado-albumina Portugalin albumilistan kärkeen. Myöhemmin tästä tempusta on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä laulajan yhdeksästä albumista peräti viisi on yltänyt samaan saavutukseen. Yhteistyötä Mariza on tehnyt vuosien varrella muun muassa Gilberto Gilin, Lenny Kravitzin ja Stingin kaltaisten maailmantähtien kanssa.

Mariza on kerännyt uransa varrella ison määrän palkintoja ja palkintoehdokkuuksia, ja hänet on valittu vuoden parhaaksi artistiksi muun muassa Womexin (2014), Songlinesin (2016), BBC Radio 3:n ja Amália Rodrigues -järjestön toimesta. Musiikillisen uransa ulkopuolella laulaja tunnetaan hyväntekijänä. Hän onkin saanut myös arvostetun aseman UNICEFin hyväntahdonlähettiläänä.

Marizan valttikortit ovat tuttuja niille lukuisille suomalaisfaneille, jotka ovat osallistuneet artistin loppuunmyytyihin konsertteihin. Valloittavan taiteilijan esiintymisissä  kansainvälisten soundien kiehtova keitos yhdistyy intiimiin tunnelmaan. Toukokuussa 2024 fadon supertähti hurmaa jälleen yleisön ainutlaatuisella show’llaan, joka on elämys vailla vertaa.

MARIZA:
Pe 10.5.2024 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18:30
Showtime 20.00
Ikäraja K18/S
Liput alk. 59 € lippu.fi