Leprous

tiistai 12.03.2024

Leprous Kulttuuritalolla maaliskuussa

Vuonna 2001 perustettu Norjan lahja progressiivisen metallin ystäville, Leprous, esiintyy 12. maaliskuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Leprous julkaisi viimeisimmän Aphelion-albuminsa vuonna 2021, ja yhtye on kiertänyt ahkerasti heti livekeikkojen jälleen alettua pandemian jälkeen. Viimeksi yhtye on nähty Suomessa kesällä 2023 ensimmäistä kertaa järjestetyssä Hellsinki Metal Festivalissa.

Laulaja-kosketinsoittaja Einar Solbergin ja kitaristi Tor Oddmund Suhrken jo teinivuosinaan perustama Leprous on kertonut poimivansa vaikutteita raskaaseen poljentoonsa aina Massive Attackista The Prodigyn kautta Behemothiin. Yhtye itse luonnehtii soundinsa olevan kuin valo tunnelin päässä, ja tuo valo on tavoittanut kuulijat ympäri maailman jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Yhtye juhlii ensi vuonna myös levytysuransa 20-vuotisjuhlia; julkaistiinhan bändin ensimmäinen demo Silent Waters vuonna 2004. Matkaa on kuljettu tuosta Solbergille hyvin henkilökohtaiseen, mielenterveysasioihin paneutuvaan Aphelion-albumiin.

”Olen kamppaillut itse noiden asioiden kanssa viimeisimpien vuosien aikana, ja edellinen Pitfalls-albumi oli ensimmäinen herättely tähän aiheseen. Tällä levyllä päästään syvemmälle ja siihen miten asian kanssa pystyy elämään ja miten siitä pääsee eroon – ainakin niissä määrin, että se ei enää dominoi elämääsi”, Einar sanoo.

”Tunnen, että se on meidän monipuolisin albumimme mitä olemme tehneet pitkään aikaan. Se on ehkä paras tapa luonnehtia sitä. Tuntuu siltä, että jokainen kappale on oma juttunsa. Olen kamppaillut löytääkseni jonkun yhtenäisen soundin levylle, sillä kaikki kappaleet on nauhoitettu eri aikaan, eri studioissa ja täysin eri tavoin. Oli mielenkiintoista nähdä miten homma toimi, kun kaikki laitettiin yhteen”, Solberg jatkaa.

Leprous on:
Einar Solberg – laulu / koskettimet
Tor Oddmund Suhrke – kitara
Robin Ognedal – kitara
Simen Børven – basso
Baard Kolstad – rummut

Leprous
Ti 12.3.2024
Kulttuuritalo, Helsinki
Liput alk. 39,60 Lippu.fi