PERUTTU: Ledisi sings Nina Simone & Vantaan Viihdeorkesteri

torstai 25.04.2024

Ledisin konsertti on valitettavasti peruttu. Ostetut liput voi palauttaa perjantaihin 30. huhtikuuta 2024 mennessä osoitteessa: https://web.lippu.fi/palautus/ Pahoittelemme peruuntumisesta aiheutunutta vaivaa.

Ledisi on karismaattinen vokalisti, Grammy-voittaja ja moninkertainen Grammy-ehdokas, jonka menestyksekäs ura on kestänyt yli kaksi vuosikymmentä. Hän saapuu vihdoin ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy kahdessa konsertissa Vantaan Viihdeorkesterin kanssa.

Ledisin menestyksekäs ura käynnistyi R&B- ja jazz-artistina, lauluntekijänä ja musiikkituottajana1990-luvun puolivälissä. Yhdeksän julkaistun albumin, Grammy-voiton ja 14 Grammy-ehdokkuuden sekä useiden loppuunmyytyjen konserttikiertueiden myötä hän on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa menestyneimmistä laulajista. Ledisin fanikuntaan lukeutuvat muun muassa presidentti Obama, Natalie Cole, Stevie Wonder ja Chaka Khan sekä lukematon joukko muita Yhdysvaltojen ikonisia muusikoita ja eri alojen kuuluisuuksia.

Eräs vahvimmin Ledisiin itseensä vaikuttaneista idoleista on ollut laulaja Nina Simone. Vuonna 2021 Ledisi saavutti yhden suurista unelmistaan julkaistuaan Ledisi Sings Nina-albumin omalla levymerkillään. Levyllä Ledisin kanssa esiintyvät Jules Buckleyn johtama Metropole Orkest ja Adonis Rosen johtama The New Orleans Jazz Orchestra sekä laulajat Lizz Wright, Lisa Fischer ja Alice Smith. Levy keräsi ylistystä ja Ledisi saavutti sen myötä viimeisimmän Grammy-ehdokkuutensa. Ledisi on tehnyt viime vuosina merkittäviä elokuva-ja televisiorooleja esittäen muiden muassa gospel-laulaja Mahalia Jacksonia sekä kahta suurta soul-laulajaa Gladys Knightia ja Patti LaBellea. Lisäksi hän on julkaissut kirjoja, käsikirjoittanut näytelmiä ja toimii nyt levy-yhtiönsä toimitusjohtajana. Ledisi tekee intohimoisesti töitä taiteen puolestapuhujana, nuorten muusikoiden lobbaajana sekä luovien alojen tekijäoikeuksien puolustajana. Vantaan Viihdeorkesteri (VVO) on Suomen monipuolisin täysimittaisella sinfoniaorkesterikokoonpanolla esiintyvä viihdeorkesteri. Orkesterin muusikot ovat rockin, klassisen musiikin ja jazzin huippuosaajia. Kevyen musiikin klassikoista elokuvamusiikin helmiin ulottuvaan laaja ohjelmisto kattaa myös lukuisia kotimaisia kantaesityksiä. Konserttien ohella VVOon tullut suomalaisille tutuksi TV-esiintymisistä katsotuimmissa musiikkiohjelmissa. VVO:n ylikapellimestarina toimii lukuisia nimekkäitä sinfoniaorkestereita eri puolilla maailmaa johtanut Nick Davies ja taiteellisena johtajana maineikas säveltäjä-basisti Lauri Porra. April Jazz -konserteissa orkesteria johtaa kapellimestari Teemu Takanen. Ledisi, laulu (US) Vantaan Viihdeorkesteri Teemu Takanen, kapellimestari.

PERUTTU!
Ledisi sings Nina Simone & Vantaan Viihdeorkesteri
25.4.2024
Liput 79/69/59 € + tilausmaksutalk. 1,50 €, Lippu.fi
Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan

Huom! Kulttuuritalon konsertissapermannon A-ja B-katsomot ovat ikärajattomia. Järjestäjä: April Jazz / Espoo Big Band ry.