Gustavo Santaolalla

torstai 10.10.2024

Oscar-voittaja Gustavo Santaolalla konsertoi syksyllä Helsingissä

Kaksi Oscaria elokuvien “Brokeback Mountain” ja “Babel” musiikista voittanut ja pitkän uran tehnyt argentiinalaissäveltäjä Gustavo Santaolalla saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa torstaina 10. lokakuuta 2024. Konsertin pääsyliput ovat myynnissä lippu.fissä torstaina 28. maaliskuuta klo 10.

Gustavo Santaolalla on argentiinalainen muusikko, säveltäjä ja tuottaja, jolla on takanaan yli puolen vuosisadan mittainen ura. Santaolalla oli 1960- ja 1970-luvuilla mukana argentiinalaisissa Arco Iris – ja Soluna-yhtyeissä, ja myöhemmin Los Angelesiin muutettuaan hänestä tuli haluttu tuottaja, jonka yhteistyökumppaneihin on vuosien varrella kuulunut latinalaisamerikkalaisen musiikin keskeisiä nimiä, kuten Café Tacvba, Julieta Venegas, Leon Gieco ja Juanes. Santaolalla on myös argentiinalaista tangoa elektroniseen musiikkiin yhdistäneen Bajofondon perustajajäsenen.

Kenties laajimmin Santaolalla tunnetaan ikonisen elokuvamusiikin säveltäjänä. Hän voitti Oscarin peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 sävellettyään musiikin elokuviin “Brokeback Mountain” ja “Babel”. Lisäksi Santaolalla on säveltänyt musiikin muun muassa elokuviin “Amores Perros”, “21 grammaa” ja “Moottoripyöräpäiväkirja”. Suurta suosiota nauttii myös musiikki, jonka Santaolalla on säveltänyt huippusuosituun “The Last of Us” -videopeliin sekä sen jatko-osaan ja pelisarjan pohjalta adaptoituun HBO-televisiosarjaan.

Santaolalla tunnetaan vavahduttavan tunnelmallisesta musiikistaan, jonka vaikutteet tulevat Etelä-Amerikan kulttuurista ja erityisesti Andien vuorilta. Sikäläisessä musiikissa on keskeisessä roolissa kymmenkielinen, kooltaan ukulelea muistuttava ronroco-soitin. Instrumentin omaleimainen sointi toi tärkeän säväyksensä Santaolallan “Ronroco”-albumille (1998), joka keräsi ilmestyessään kansainvälistä huomiota ja jonka vaikutteet kuuluvat vahvasti Santaolallan myöhemmissä teoksissa.

Syksyn Ronroco-juhlakiertueellaan Santaolalla esiintyy kuusihenkisen, multi-instrumentalisteista kootun yhtyeensä kanssa. Luvassa on otteita “Ronroco”-albumilta mutta myös niitä lukuisia kuolemattomia sävellyksiä, jotka ovat syntyneet Santaolallan sävelkynästä albumia seuranneen neljännesvuosisadan aikana.

Gustavo Santaolalla (AR)
Ronroco-juhlakiertue
Kulttuuritalo, Helsinki
To 10.10.2024
Ovet klo 18:30
Liput alk. 44 €
Myynnissä lippu.fissä to 28.3. klo 10

S/K-18

Mastercard-ennakkomyynti on käynnissä ma 25.3. klo 10:00 – ke 27.3. klo 10. Mastercard-kortinhaltijoilla on pääsy tapahtuman ennakkomyyntiin ja varattujen lippujen kiintiöön. Lue lisää osoitteessa www.priceless.com/music

Live Nation Finland