Erisioni – Georgian Aarre

perjantai 15.03.2024

Jo kolmella vuosisadalla esiintynyt georgialainen laulu- ja tanssikokoonpano Erisioni saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin!

Erisionin maailmankuulu Georgian aarre -esitys yhdistelee georgialaista perinnettä ja nykyaikaa omalaatuisella tavalla – yllätyksiä unohtamatta. Kaksituntinen näytös ammentaa inspiraationsa alkuperäisistä georgialaisista kansanlauluista ja -tansseista, mutta ylittää katsojan odotukset tuomalla ne tähän päivään vahvalla autenttisuudellaan ja taidokkaalla moniäänisyydellään.

Mukana on kaikkiaan 50 esiintyjää Georgian upeissa kansallisasuissa. Puvut edustavat Itä-Euroopan ja Aasian rajalla sijaitsevan maan eri osia. Tanssijoiden ja muusikoiden yllä nähdään noin 400 komeaa kansallispukua. Yhtyeen viimeiseen asti hiottuja koreografioita värittää ennennäkemätön pukuloisto, ja näyttävät tanssi- ja akrobatialiikkeet hengästyttävät katsojaa vauhdikkuudellaan.

Intensiivisiä tanssinumeroita rytmittää hulppeana kajahtava livemusiikki, jota säestävät georgialaiset kansanmusiikkisoittimet ja moniääninen georgialainen kuorolaulu. Vastaavaa laulutyyliä ei tapaa muualla maailmassa. Katsoja yllättyy yhä uudestaan ja uudestaan, kun estradi elää upeiden tanssijoiden ja muusikoiden voimasta. Georgian aarre on merkittävä etninen projekti.

Erisioni on Georgian kansallinen akateeminen laulu- ja tanssikokoonpano, joka on perustettu vuonna 1885. Yhtye on ollut olemassa jo lähes 140 vuotta, mikä on koko maailman mittakaavassa erityinen saavutus. Vuonna 2001 UNESCO tunnusti Georgian moniäänisen laulun ensimmäisenä osaksi ihmiskunnan aineetonta perintöä.

Yhtye on omistautunut alkuperäiselle georgialaiselle kansanperinteelle ja kunnianhimoiselle taiteelliselle työlle. Niinpä ammattimaisesti rakennetut kansanperinteen luomukset musiikki- ja tanssiosuuksineen ovat säilyneet vuosikymmeniä. Erisioni haluaa varjella erityistä kansallista perintöään myös tuleville sukupolville – sekä tuoda sen ulkomailla lukuisille esiintymislavoille.

Suomen-esitykset ovat osa laajaa Euroopan-kiertuetta. Aiemmin sadat tuhannet silmäparit ovat todistaneet Erisionin elämyksellisen show’n ympäri maailmaa kymmenissä suurkaupungeissa aina Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa myöten.

ERISIONI – Georgian Aarre
Kulttuuritalo
Pe 15.3.2024
Liput alk. 59,50 € Lippu.fi
Showtime kello 19.00, kesto noin 2 tuntia.