Baby Lasagna

sunnuntai 23.03.2025

Kroatialainen laulaja-lauluntekijä ja musiikkituottaja Marko Purišić, taiteilijanimeltään Baby Lasagna nousi kertarysäyksellä musiikkimaailman tietoisuuteen edustettuaan Kroatiaa Euroviisuissa 2024 kappaleella ”Rim Tim Tagi Dim”, jolla voitti yleisöäänestyksen ja sijoittui lopulta toiseksi. Kappale käsittelee nuorten kroatialaisten taloudellista maastamuuttoa humoristisella otteella ja on saanut laajaa kiitosta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Baby Lasagnan musiikki yhdistelee pop punkin, teknon, metallin ja housen elementtejä. Käärijänkin arvostama artisti ammentaa vaikutteita muun muassa Rammsteinilta, Electric Callboyltä ja Twenty One Pilotsilta. 35 miljoonaa kertaa striimattu läpilyöntihitti ”Rim Tim Tagi Dim” on Baby Lasagnan kolmas single hänen ensi talvena ilmestyvältä debyyttialbumiltaan ”Demons and Mosquitoes”. Spotifyssa ja se on ollut Top 40 -listoilla mm. Iso-Britanniassa, Saksassa ja Itävallassa.

Menestyksekkään Euroviisu-rupeaman jälkeen Baby Lasagna allekirjoitti maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Saksan Universal Musicin kanssa, myi loppuun kolme stadionkeikkaa Zagrebissa yhdessä päivässä ja lukuisia muita keikkoja ympäri Kroatiaa, Balkanin alueella ja Euroopassa. Kevään menestyksekkäiden ensimmäisten keikkojen jälkeen jonossa on yli 60 keikkaa huhtikuun 2025 loppuun mennessä, joten Baby Lasagnan tulevaisuus näyttää valoisalta.

Mies tunnetaan myös kappaleistaan ”IG Boy” ja ”Don’t Hate Yourself, But Don’t Love Yourself Too Much”, jotka ovat saaneet laajaa huomiota artistin viisumenestyksen jälkeen. Uutta musiikkia on tulossa pian, sillä seuraavat singlet ja videot julkaistaan kesäkuun lopussa ja sitä seuraavat kesän lopulla. Baby Lasagnan musiikki käsittelee usein henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia teemoja, ja hän on saanut kiitosta kyvystään yhdistää henkilökohtaiset kokemukset laajempiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin huumoria unohtamatta. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa musiikkiin ja vahva, emo- ja gootti-imagolla leikittelevä lavapresenssinsä ovat tehneet hänestä yhden musiikkimaailman kiintoisimmista uusista nimistä.

Baby Lasagna esiintyy Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Baby Lasagna (HR): Meow Back Tour Spring 2025
Su 23.3.2025
Ovet klo 18.00
Liput palvelumaksuineen: 35,50 € / 31,50 € / 27,50 € myynnissä pe 21.6. alkaen kello 11 Lippu.fi
S/K-18

Tapahtumajärjestäjä Live Nation