Michael McIntyre: MACNIFICENT

Michael McIntyre is back on stage with his brand new show MACNIFICENT! Much has happened in the five years since his last tour and Michael will be making mirth from the madness of it all.

Michael is the host of two of the BBC’s most successful entertainment shows, the BAFTA -winning Michael McIntyre’s Big Show and The Wheel, which he devised and also hosts for NBC in America.

His previous tours have sold over four million tickets and broken box-office records around the world. Michael’s return to stand up is not to be missed!

Liput 28.2. alkaen lippu.fi
70,20€/54,70€ + tilausmaksut (alk. 1,50 €)
Ikäraja K18


KULT LIVE: Maan Tomu

Alakulttuuritalo esittää: Maan Tomu – toisen levyn julkkarit

Keikka nähdään Kulttuuritalon uudella klubilla, KULTissa.

Maan Tomun perustivat Helsingissä vuonna 2017 kitaristi-laulaja JP Saari, basisti Staffan Sodergård ja rumpali Jussi Peevo. Heidän tavoitteenaan oli tuoda maailmaan juurevaa ja ajatonta musiikkia, jossa korostuu soittamisen ilo ja ennen kaikkea vapaus soittaa kitara-, rumpu- tai bassosooloa juuri niin kovaa ja pitkään kuin haluaa. Yhtye äänitti ensimmäisen levynsä tällä kokoonpanolla.

Vuoden 2018 alussa Maan Tomu kasvoi seuraavaan ulottuvuuteen kun bändiin liittyi huilistipasunisti-perkussionisti-multi-instrumentalisti Joki Luz sekä trumpetisti-perkussionisti Johannes Silvonen. Loppuvuodesta 2019 yhtyeessä on vaikuttanut lisäksi tuottaja-äänittäjä Poika Orma, yleensä miksauspöytien takana dubauttamassa, joskus myös lavalla.

Valossa en näe pimeää, pimeässä valon nään -albumi jatkaa yhtyeen julkaisutahtia lähes jo loppuunmyydyn Maan Tomu (AKT-LP-006, 2023) -debyyttilevyn jälkeen. Levyn fyysisestä julkaisusta vastaa tuore helsinkiläinen pienlevy-yhtiö ja pienkustantamo This is not a dog, jonka peräsimestä löytyy Felix Lybeck ja Jenna Soikkeli. Levystä on painettu 250 kappaleen LP-painos Helsingin Levypuristamolla. Levyä saa alkuun vain levynjulkaisukeikalta uudelta KULT-klubilta lauantaina 2.3. ja levykauppoihin se ilmestyy levynjulkaisun jälkeisellä viikolla. Albumi julkaistaan digitaalisesti 1.3. Mustaa Multaa Recordsin toimesta.

Levyjulkkarit järjestää Helsingin Kulttuuritalolta vuonna 2016 klubina alkunsa saanut, sittemmin musiikin julkaisuun keskittynyt, Alakulttuuritalo. Konsertissa Maan Tomulta vierailijoineen kuullaan kaksi settiä, uutta ja vanhaa tuotantoa – sielunruokaa siis tiedossa koko illalle! Kaiken lisäksi DJ Kenno pyörittelee laatuvinyyleitään ennen Maan Tomua ja settien välissä. Visuaalit loihtii VJ Suvi Suvereeni.

Kulttuuritalolla avataan 16. helmikuuta elektronisen tanssimusiikin iltoihin keskittyvä klubi, KULT. Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon entiseen elokuvateatteriin rakennetuissa tiloissa järjestetään myös livemusiikkikeikkoja.

Live: Maan Tomu (soittaa kaksi settiä!)
DJ Kenno
VJ Suvi Suvereeni

KULT (Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki)
La 2.3.24 klo 18-22
Setit n. klo 18:30-20 ja klo 20:30-22
Ennakkoliput 17 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € /tilaus) lippu.fi
Liput ovelta 22 €, mikäli jäljellä


BEHM – Teatraaliset vivahteet -konserttisalikiertue

BEHMIN SUURSUOSION SAAVUTTANUT TEATRAALISET VIVAHTEET -KONSERTTISALIKIERTUE TEKEE PALUUN

BEHMin viime keväänä useat loppuunmyydyt konserttisalit kattanut kiertue tekee paluun ensi syksynä. Tuplaplatinarajan ylittäneellä Merkittävät erot -kakkosalbumillaan peräti kuusi Emma-ehdokkuutta ansainnut BEHM esiintyy kolmellatoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen syksyllä 2024. Upealla konserttisalikiertueella ovat säestämässä tälläkin kertaa muusikko ja säveltäjä Leri Leskinen sekä jousikvartetti Triosis+. Aikaisemmin julkaistu BEHMin Teatraaliset syntymäpäiväkutsut -konsertti Helsingin Kulttuuritalolla myi hetkessä loppuun, minkä johdosta myös Helsinkiin on lisätty toinen konserttipäivä lauantaille 2.11.

– Never stop the sadness ja kohta vedetään taas! Teatraaliset vivahteet -kiertue oli niin rakastettu, etten voisi olla iloisempi saadessani kertoa sen saapuvan jälleen konserttisaleihin ympäri Suomen. Isompi, parempi ja dramaattisempi!, BEHM hehkuttaa.

Piano- ja jousisäestyksillä konseptoidulla konserttisalikiertueella tullaan kuulemaan vaikuttavia tulkintoja Merkittävät erot -albumin kappaleiden lisäksi BEHMin viisinkertaista platinaa myyneeltä ja lukuisia ennätyksiä rikkoneelta Draaman kaari viehättää -debyyttialbumilta. Kiertueella kuullaan myös toistaiseksi julkaisemattomia kappaleita BEHMin myöhemmin julkaistavalta kolmannelta albumilta. Liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi:ssä.

BEHM – Teatraaliset vivahteet -konserttisalikiertue
La 2.11.2024
Kulttuuritalo, Helsinki
Liput alk. 42,00 € Lippu.fi

BEHM – Teatraaliset vivahteet -konserttisalikiertue / syksy 2024
To 3.10. Järvenpää, Järvenpää-talo
Pe 4.10. Lappeenranta, Lappeenranta-sali
La 5.10. Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus
Pe 11.10. Espoo, Espoon Kulttuurikeskus
La 12.10. Hämeenlinna, Verkatehdas*
To 17.10. Tampere, Tampere-talo
Pe 18.10. Jyväskylä, Paviljonki
La 19.10. Oulu, Madetojan sali
Pe 1.11. Helsinki, Kulttuuritalo LOPPUUNMYYTY
La 2.11. Helsinki, Kulttuuritalo
Pe 8.11. Lahti, Sibeliustalo
La 9.11. Turku, Konserttitalo
Pe 22.11. Pori, Promenadikeskus
La 23.11. Mikkeli, Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli


The Dire Straits Legacy

Lähes loppuunmyyty tapahtuma siirtyy Helsingin Jäähallista Kulttuuritalolle (Sturenkatu 4, 00510 Helsinki).

Konsertin päivämäärä 5.3.2024 pysyy samana. Tapahtumapaikan kuitenkin vaihtuessa Jäähalliin ostetut Tiketin liput eivät käy konserttiin sellaisenaan. Tiketti lähettää uudet liput Kulttuuritalon konserttia varten 23.2. mennessä sähköpostiin tai SMS-viestinä.

Myös Kulttuuritalolla kaikki paikat ovat istumapaikkoja. Paikat Kulttuuritalolla sijoitetaan mahdollisimman hyvin Jäähallin paikkoja vastaavasti. Mikäli sinulla oli samassa tilauksessa useampi vierekkäinen paikka Jäähallissa, saat vierekkäiset paikat myös Kulttuuritalolla.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tiketin lipuista, otathan yhteyttä Tiketin asiakaspalveluun osoitteeseen hei@tiketti.fi.

The Dire Straits Legacy

Lukuisista vanhoista Dire Straits -yhtyeen jäsenistä koostuva ainutkertainen The Dire Straits Legacy saapuu konsertoimaan Suomeen. Tämä Dire Straitsin menestys kappaleiden perintöä vaaliva kokoonpano nähdään Kulttuuritalossa 5. maaliskuuta 2024.

– Meistä on sanottu, että tämän lähemmäksi ei voi Dire Straitsia enää päästä. Emme ole coverbändi emmekä lavoille palaava Dire Straits. Sen sijaan The Dire Straits Legacy on konsepti, joka juhlistaa Dire Straitsin kuolematonta musiikkia ja yhdistää sen entisiä jäseniä takaisin Dire Straitsin laulujen pariin, toteaa yhtyeessä sen viimeisinä vuosina mukana ollut kitaristi Phil Palmer.

The Dire Straits Legacy syntyi vuonna 2013 kunnioittamaan ja vaalimaan 1990-luvun puolivälissä lopettaneen Dire Straitsin musiikkia. Kulttuuritalon konsertissa kuullaan suuri joukko Dire Straitsin tunnetuksi tekemiä lauluja, kuten Sultans of Swing, Private Investigations, Money for Nothing ja Walk of Life.

The Dire Straits Legacy saapuu Suomeen kokoonpanolla, johon kuuluva kitaristi-laulaja Phil Palmer, kosketinsoittaja Alan Clark, basisti Trevor Horn, lyömäsoittaja Danny Cummings, saksofonisti Mel Collins, rumpali Steve Ferrone sekä kitaristi-laulaja Marco Caviglia ja kosketinsoittaja Primiano Dibiase.

Kiertueen musiikillinen johtaja Phil Palmer liittyi Dire Straitsiin 1990 ja soitti mm. yhtyeen On Every Street -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Hän on yksi tämän hetken kysytyimpiä kitaristeja ja on ollut mukana kaikkiaan yli 450 albumilla. Alan Clark liittyi Dire Straitsiin 1980 ja oli mukana yhtyeen kaikilla levyillä ja kiertueilla sen hajoamiseen saakka. Danny Cummings liittyi Dire Straitsiin 1990 ja Mel Collins muutamaksi vuodeksi 1980-luvulla.

Musiikkituottaja-basisti Trevor Horn on todellinen musiikkiteollisuuden legenda. Hänen The Buggles -yhtyeensä levytti mm. 1979 hitiksi nousseen Video Killed the Radio Star -kappaleen. Sen jälkeen Horn oli mukana tuottamassa lukuisia 1980-luvun legendaarisia kappaleita, kuten ABC:n Lexicon of Love, Yesin Owner of a Lonely Heart ja Frankie Goes to Hollywoodin Relax, Two Tribes ja The Power of Love.

Steve Ferrone on yksi aikamme taiturimaisimmista rock-rumpaleista, ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Eric Claptonin, Duran Duranin, Paul Simonin, The Bee Geesin ja David Bowien kanssa. Myöskään Marco Aviglia ja Primiano Dibiase eivät ole kuuluneet Dire Straitsin kokoonpanoihin, mutta hekin ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä lukuisten maailmankuulujen artistien kanssa ja ovat soittaneet heidän albumeillaan ja kiertueillaan.

The Dire Straits Legacy
5.3.2024
Kulttuuritalo
K-18
Liput Lippu.fi
Paikat ovat numeroituja istumapaikkoja


D-Block Europe

UK-räpin menestynein hip hop -kollektiivi D-Block Europe saapuu Helsinkiin! Vuosi sitten Blockfesteillä ensi kertaa Suomessa nähty rap-yhtye teki heti vaikutuksen festivaalikansaan. Nyt vain vajaa vuosi myöhemmin suomalaisia hemmotellaan jälleen. Tammikuussa uuden Rolling Stone -albumin julkaissut kaksikko esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 21. huhtikuuta!

D-Block Europe on Länsi-Lontoosta maailmankartalle kivunnut hiphop-duo, joka koostuu lapsuudenystävyksistä Adam Nathaniel ”Young Adz” Willimas:sta ja Ricky Earl ”Dirtbike LB” Banton:sta. Yhtye syntyi vuonna 2014, kun legendaarinen hiphop-artisti Jadakiss kiinnitti lahjakkaan Young Adz:n yhdysvaltalaisen D-Block levy-yhtiön Euroopan sanansaattajaksi. Yhtyeen alkutaival eteni nykyisestä kokoonpanosta poiketen Young Adz:n sekä räppäri Aerosyncin toimesta, Dirtbike LB:n astuessa kuvioihin vasta myöhemmin, kun alkuperäinen yhteistyö päättyi.

Vuonna 2017 D-Block Europe julkaisi läpimurtohitit ”Trap House” ja ”Large Amount”. Uran käännekohta tapahtui vuonna 2019, kun duo julkaisi yhdeksäntoista kappaleen debyytti soolomixtapen Home Alone, joka sisälsi mm. hitin Kitchen Kings. Tuosta hetkestä alkoi D-Block Europen pysäyttämätön nousukiito kohti loppuunmyytyjä areenoita. Duon vauhdikasta kasvua tähteyteen kuvastaa hyvin ansioluetteloon kertyneet lukuisat yhteistyöprojektit artistien, kuten Lil Baby, Central Cee, Ed Sheeran, Offset ja Kodak Black kanssa.

Uudesta Rolling Stone -albumista tuli juuri yhtyeen ensimmäinen Britannian virallisen albumilistan kärkeen kivunnut julkaisu, sekä samalla rap-yhtyeelle ennätyksellinen jo kahdeksas listaus Britannian virallisten soittolistojen kärkikymmenikössä. Toisaalta yhtyeen omalaatuinen trap -soundi on kerännyt jo huikeat yli 10 kulta- ja 6 platinasingleä, 6 kulta –mixtapea sekä yli 5 miljardia globaalia striimiä. Myös kansainvälisiä megahittejä on tullut useita mukaan lukien lista kakkoseksi noussut Prada, Rayen ja Cassön kanssa. Länsi-Lontoon kasvatit ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet, ettei heidän nousu kiidolleen löydy rajoja vaan D-Block Europen matka kohti uusia ennätyksiä sen kuin vaan jatkuu.

D-Block Europe
Su 21.04.2024
Kulttuuritalo, Helsinki

Liput myyntiin To 8.2. klo 10 Lippu.fissä Palvelumaksuineen alk. 29,50 € + tilausmaksu alk. 1,50€ / tilaus

K18/S: Permanto K-18, istumakatsomo sallittu


BEHM

BEHMIN TEATRAALISET SYNTYMÄPÄIVÄKUTSUT -KONSERTTI MARRASKUUSSA HELSINGIN KULTTUURITALOLLA

Tuplaplatinarajan ylittäneellä Merkittävät erot -kakkosalbumillaan peräti kuusi Emma-ehdokkuutta ansainnut BEHM esiintyy 30-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi Teatraaliset syntymäpäiväkutsut -konsertissa Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 1.11. Konsertti on jatkoa viime keväänä useat loppuunmyydyt konserttisalit kattaneelle Teatraaliset vivahteet -kiertueelle. Upeassa konsertissa ovat säestämässä tälläkin kertaa muusikko ja säveltäjä Leri Leskinen sekä jousikvartetti Triosis+. Piano- ja jousisäestyksillä konseptoidussa Teatraaliset syntymäpäiväkutsut -konsertissa tullaan kuulemaan vaikuttavia tulkintoja uuden albumin kappaleiden lisäksi BEHMin viisinkertaista platinaa myyneeltä ja lukuisia ennätyksiä rikkoneelta Draaman kaari viehättää -debyyttialbumilta. Konsertissa kuullaan myös toistaiseksi julkaisemattomia kappaleita BEHMin myöhemmin julkaistavalta kolmannelta albumilta. Konsertin liput ovat nyt myynnissä Lippu.fi:ssä.

BEHM – Teatraaliset syntymäpäiväkutsut
Helsinki, Kulttuuritalo
Pe 1.11.2024 klo 19.00
Liput alk. 42,00 € Lippu.fi
Liput myynnissä nyt!

Järjestäjä: Warner Music Live


Jesse Markin

Jesse Markinin erityislaatuinen Glow-konsertti Kulttuuritalolla perjantaina 26. huhtikuuta

Jesse Markin soittaa tänä keväänä vain kaksi keikkaa – erityislaatuista sellaista. Artistin tuoreimman, UMK-finaalissakin kisaavan Glow-sinkun mukaan nimetty liveshow nähdään Helsingin Kulttuuritalolla perjantaina 26.4.2024

Jesse Markin on kiistatta yksi tämän hetken kiinnostavimmista suomalaisista artisteista. Markinin musiikissa yhdistyy uniikilla tavalla elementtejä rapista, indiestä, popista, soulista, r’n’bsta, progressiivisesta rockista ja afrikkalaisesta rytmimusiikista. Markin itse sanoo, että musiikkinsa avulla hän tutkii esimerkiksi sellaisia teemoja kuten rakkaus, ksenofobia, toivo, yksinäisyys ja veljeys. Näitä syvällisiä, vakaviakin ja Markinin omassa elämässä läsnä olevia aiheita artisti lähestyy rehellisen tulkinnan kautta.

Tällä hetkellä Markin työstää kolmatta albumiaan tuottaja Totte Rautiaisen kanssa. Uusi PUMP – nimeä kantava albumi julkaistaan syksyllä 2024. Albumilta on julkaistu tähän mennessä singlet ”Panic” ja ”Glow”.

Markinin ura lähti kovaan nousukiitoon 2019 julkaistun FOLK-albumin myötä. Markin keräsi hyllyynsä niin kaksi Emma-pystiä, Teosto-palkinnon kuin myös Vuoden merkittävin artisti – palkinnon (Femma-Femma) Femma Gaalassa sekä Vuoden albumi -palkinnon Indie Awardseissa. Markinin kesäkuussa 2021 ilmestynyt, musiikin eri genrejä erittäin tyylitajuisesti yhdistelevä kakkosalbumi NOIR jatkoi debyyttialbumin viitoittamalla tiellä: kriitikoiden ylistämä, todellinen arvostelumenestys NOIR poiki Markinille Emma-ehdokkuuden Vuoden rock- kategoriassa. Myös kansainvälinen media ja musiikkikenttä on noteerannut Markinin. Hänestä ovat kirjoittaneet mm. NPR, American Songwriter, KEXP, Fault Magazine, Afropunk, Complex, Clash Magazine sekä CQ Japan. Liverintamalla menestysalbumit ovat vieneet Markinin kotimaisten festivaalien ja klubien lisäksi myös ympäri Eurooppaa.

JESSE MARKIN: GLOW
Pe 26.4.2024
Helsinki, Kulttuuritalo
Liput alk. 39,90 € Lippu.fi

Alkaa 20.00
Ulko-ovet 18.30, bistro aukeaa 16.00
K18, osa katsomosta ikärajaton


Pekka Haavisto: Encore

Pekka Haaviston Yhteinen Suomi – Huoltoasemilta Klubeille -kiertue saapuu Kulttuuritalolle maanantaina 5.2.2024!

Lavalla nähdään eturivin tähtikaarti: Kuumaa, Olavi Uusivirta & Behm, Mikael Gabriel, Ismo Alanko, Emma & Matilda, Hassan Maikal, Anssi Kela ja Abreu. Illan kruunaa tietenkin täyden kympin DJ Pexi.

Pekka Haavisto: Encore
Ma 5.2.24
Kulttuuritalo
Klo 17.30 (ovet), konsertti klo 19.00
Liput alk. 20 € Lippu.fi
Konsertin kesto n. 3h.


Benson Boone

YHDYSVALTALAINEN POPTÄHTI BENSON BOONE SAAPUU SUOMEEN

Yhdysvaltalainen Benson Boone tunnetaan intiimin päiväkirjamaisista pop-biiseistään, jotka ovat viime vuosina luoneet nuoresta artistista kansainvälisen tähden. Kaihoisilla pianoballadeillaan suoraan kuulijan luihin ja ytimiin menevä laulaja-lauluntekijä valloittaa Helsingin Kulttuuritalon tiistaina 11.6.2024. Liput keikalle tulevat myyntiin perjantaina 2.2. klo 10 Lippu.fissä.

Imagine Dragonsin solistin Dan Reynoldsin perustamalle Night Street Records -levy-yhtiölle kiinnitetty Boone julkaisi vuonna 2021 tunteellisen eroballadin GHOST TOWN. Kappale sai osakseen valtavan suosion, keräsi maailmanlaajuisesti yli 530 miljoonaa striimausta ja nousi hänen ensimmäiseksi Billboard Hot 100 -listahitikseen.

Sydänsuru oli teemana myös kappaleen menestyksekkäässä seuraajassa In The Stars, joka osoittautui vielä edellistäkin suuremmaksi hitiksi. Molemmat singlet löysivät tiensä Boonen ylistetylle debyytti-EP:lle Walk Me Home…, joka nosti hänet suoraan pop-musiikin tämän hetken kärkinimien joukkoon.

Viime vuonna Benson Boone julkaisi PULSE-nimeä kantavan EP:n ja lähti ensimmäiselle maailmanlaajuiselle kiertueelleen. Nuoresta iästään huolimatta Boonen tuotanto on saavuttanut ympäri maailmaa jo huimat kuunteluluvut, rikkoen yli 1,7 miljardin kuuntelukerran rajapyykin. Kesällä 2023 Ilosaarirockissa nähty Boone on paitsi ilmiömäisen lahjakas solisti, myös taitava lähes minkä tahansa instrumentin puikoissa.

Benson Boonen räjähdysmäiselle nousukiidolle ei näy loppua, kun vuonna 2024 astistin tulkinnat tulevat koskettamaan useampia sydämiä kun koskaan aiemmin. Artistin uusin single Beautiful Things julkaistiin tammikuussa 2024, ja kappale nousi heti Spotifyn listaykköseksi useassa eri maassa. Kesäkuussa Helsingin Kulttuuritalolla on ainutlaatuinen tilaisuus todistaa nuoren tähden matkaa kohti musiikkimaailman absoluuttista huippua!

Benson Boone (US): Fireworks and Rollerblades World Tour
Ti 11.6.2024
Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 18:30

Liput alk. 29,50 €, myyntiin pe 2.2. klo 10 Lippu.fissä
VIP-liput palvelumaksuineen alk. 92,58 €


Pirkko Mannola ja Eino Grön – Aikalaiset

Suomalaiset supertähdet Pirkko Mannola ja Eino Grön aloittivat uransa 1950-luvun lopulla. Nyt nämä ”aikalaiset” ovat jälleen ikuisten laulujen ja unohtumattomien hetkien äärellä.  Kulttuuritalolla heidän kanssaan musisoi RNO:n 13-henkinen, muhkeasointinen estradiorkesteri Riku Niemen johdolla. Konsertin juontaa Markku Veijalainen.
Pirkko Mannola ja Eino Grön – Aikalaiset
RNO-13, joht. Riku Niemi – juontaja Markku Veijalainen
To 9.5.2024
Kulttuuritalo
Liput alk. 37,50 € Lippu.fi