Kulttuuritalon uuden KULT-klubin johtoon Katerina Andonov

5.2.2024

Kulttuuritalolla avataan 16. helmikuuta elektronisen tanssimusiikin iltoihin keskittyvä klubi, KULT. Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon entiseen elokuvateatteriin rakennetuissa tiloissa järjestetään myös livemusiikkikeikkoja. KULTin johtoon on rekrytoitu kansainvälisestikin merkittävänä DJ:na ja tuottajana tunnettu Katerina Andonov.

Klubiskenen luottohenkilönä tunnettu Katerina Andonov on toiminut DJ:na jo yli kymmenen vuoden ajan sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on esiintynyt säännöllisesti useilla helsinkiläisillä klubeilla, mm. Kaikussa, Post Barissa ja Flow Festivalilla, ja ollut mukana kehittämässä Kuudes Linja Oy:n ja Flow Festival Oy:n ohjelmatuotantoa toiminnan alkumetreiltä asti. Andonov esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla, tehden DJ-keikkoja Berliinin Panorama Barista Ibizan Circoon. Andonovin oma levy-yhtiö ‘Émotsiya’ julkaisee ja vie maailmalle suomalaisten artistien musiikkia.

Kulttuuritalon operatiivisesta toiminnasta vastaavan ASM Globalin tavoitteena on tuottaa elinvoimaisia ja laadukkaita musiikkitapahtumia ja muita elämyksiä entistä laajemmalle yleisölle pääkaupunkiseudulla. Tähän kuuluu myös Alvar Aallon suunnitteleman tapahtumatalon käyttöasteen nosto uudistetun Kulttuuritalon ohjelmatarjonnan ja uuteen käyttöön remontoitujen tilojen avulla. KULTin avaamisen myötä pitkään yleisöltä suljettuina pidetyt arkkitehtonisesti ainutlaatuiset tilat saadaan avattua laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Andonovin vastuulle kuuluvat KULTin ohjelmistosuunnittelu ja pääkaupunkiseudun klubikulttuurin voimaannuttaminen yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa. Klubin ohjelmisto muodostuu ajankohtaisesta ja monipuolisesta tanssimusiikista, jonka juuret ovat marginaaleissa. Lisäksi klubilla nähdään visuaalista taidetta.

”Haluan, että Kultista tulee esiintyjille ja asiakkaille lämmin, inklusiivinen ja inspiroiva paikka ilmaista itseään vapautuneesti turvallisessa ympäristössä. Olen otettu tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta päästä toteuttamaan korkeatasoista klubia uniikissa tilassa, joka on täynnä historiaa, arvokasta muotoilua ja arkkitehtuuria”, sanoo Andonov.