Emilia Mikkola nimitetty Kulttuuritalon toimitusjohtajaksi

8.6.2023

Maailman johtava viihde-elämysten, tapahtumapaikkapalveluiden ja tapahtumastrategioiden tuottaja ASM Global on nimittänyt Emilia Mikkolan Helsingin Kulttuuritalon toimitusjohtajaksi. ASM Global laajensi toimintaansa Suomen markkinoille toukokuussa 2023, kun se otti Kulttuuritalon tapahtumatuotannon vastuulleen.

Mikkola tuo mukanaan laajan kokemuksen tapahtuma-alalta – Mikkola on vastannut suurtapahtumatuotannoista sekä toiminut johtotehtävissä live-viihdetuotannon parissa. Mikkola on myös ollut mukana yli 30 tapahtuman ja festivaalin suunnittelussa ja toteutuksessa ympäri Suomea ja Eurooppaa 15 vuoden ajan. Hän toimi muun muassa tapahtumajohtajana Suomen suurimmassa pelitapahtuma Assemblyssa, jossa hän vastasi tapahtuman ja tapahtumaliiketoiminnan johtamisesta sekä kehittämisestä. Mikkola on työskennellyt myös Flow-festivaalin tuotantopäällikkönä kymmenen vuoden ajan. Mikkolan aikana festivaali kasvoi merkittävästi, saavuttaen asemansa yhtenä festivaalikesän suosituimmista tapahtumista.

ASM Globalin Euroopan toimintojen johtaja Marie Lindqvist kommentoi: ”On hienoa saada Emilia mukaan tukemaan ASM Globalin laajentumista Suomen markkinoilla. Kulttuuritalo on kulttuurisesti rikas ja rakastettu paikka Helsingissä, ja sen menestyksen rakentamiseen tarvitaan alan parhaat osaajat. Emilian laaja kokemus eri kokoisten tapahtumien järjestämisestä tukee erinomaisesti monipuolisesta tapahtumatarjonnastaan tunnetun Kulttuuritalon kehittämistä. Toivotamme Emilian lämpimästi tervetulleeksi tiimiin!”

Kulttuuritalon toimitusjohtaja Emilia Mikkola kommentoi: ”Kulttuuritalon johtaminen ja kehittäminen on aidosti unelmatyöni. Kulttuuritalo on ikoninen ja arvostettu tapahtumatila täynnä loputtomia mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on tarjota monipuolista ja korkealaatuista ohjelmaa ja kokemuksia ympäri vuoden. Viime vuosina useat pääkaupunkiseudun konserttisalit ovat sulkeneet ovensa ja ensiluokkaisista tapahtumatiloista on ollut puutetta. Haluamme vahvistaa Kulttuuritalon asemaa pääkaupunkiseudun kiinnostavimpana tapahtumatilana ja  panostaa juuri sen toimivuuden kehittämiseen.”

Mikkola siirtyy lähemmäs 70-vuotiaan Kulttuuritalon toimitusjohtajaksi mielenkiintoisena aikana. Suomalaisen arkkitehtuurin suunnannäyttäjä Alvar Aallon suunnittelema ikoninen helsinkiläinen tapahtumapaikka uudistuu. Uudistuksen myötä Kulttuuritalosta rakentuu entistä houkuttelevampi tapahtumatila uusille sukupolville ja entistä laajemmalle yleisölle. ASM Globalin asiantuntemuksen tuella ja Mikkolan johdolla Kulttuuritalo tarjoaa jatkossa genret ylittäviä elämyksiä aina modernin kulttuurin tapahtumista konsertteihin, live-musiikkiin ja klubi-iltoihin sekä tapahtuma-alan parhaat tilat. Kulttuuritaloon on rakenteilla myös uusi 300-paikkainen klubitila. Huippumodernissa klubitilassa voi järjestää live-musiikkitapahtumia, klubi-iltoja, DJ- ja striimauskeikkoja, mikä laajentaa ja monipuolistaa entisestään Kulttuuritalon tarjontaa eri yleisöille.