Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi Suomen ehkä ikonisimpaan tapahtumapaikkaan.

Helsinkiläinen Kulttuuritalo on jo yli 60 vuoden ajan tanssittanut ja viihdyttänyt kansaa Sturenkadulla.

Mitä yhteistä on Jimi Hendrixillä, Led Zeppelinillä, Ella Fitzgeraldilla, Queenillä, Frank Zappalla ja Robinilla? Kaikki heistä ovat soittaneet Kulttuuritalon eli Kultsan legendaarisella päälavalla, Aalto-salissa. Alvar Aallon suunnittelema Kulttuuritalo sykkii edelleen tiheästi suomalaisen musiikkielämän ja tapahtumamaailman keskellä.

Kulttuuritalo on modernilla esitys- ja kokoustekniikalla varusteltu avoin kulttuuri- ja tapahtumapaikka. Talossa on kaiken kaikkiaan 13 erilaista tilaa, jotka soveltuvat erilaisille tapahtumatuotannoillekokouksille ja juhlille. Kulttuuritalo sijaitsee Helsingin Kalliossa, hyvin yhteyksien varrella Linnanmäen huvipuiston kupeessa.

Vuonna 1958 käyttöön vihitty Kulttuuritalo on vetänyt salit täyteen konserttiväkeä ja rokkaavaa nuorisoa jo 1960-luvulta lähtien. Talolla on merkittävä asema niin suomalaisessa musiikinhistoriassa kuin myös suomalaisessa arkkitehtuurissa.

Legendan mukaan Alvar Aalto piirsi Kulttuuritalon ensimmäisen luonnoksen klubiaskin kanteen.

Alvar Aallon kädenjälki näkyy erityisesti talon kaarimaisessa muodossa, orgaanisissa yksityiskohdissa ja sisustuksessa. Talkootyöllä toteutettu Kultsa on ainutlaatuinen esimerkki käsityön ja yksityiskohtien voimasta.

Tule tutustumaanKulttuuritaloon, tule keikalle, järjestä kokous tai tule vaikkapa lounaalle.