WIGWAM 50 YEARS + VERY SPECIAL GUESTS

Pe 28.9.2018 klo 19:00

Liput Alk. 29,50 – 43,50 €
Lisätietoa Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.
Alkaa 19:00
Loppuu 22:00
Ovet 18:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä No Fear Agency & Promotion Oy,Alt Agency & Management, ##### Live ja Helsingin Kulttuuritalo
Osta liput (Lippupiste) Tilaa tarjoilu

Tapahtuma on LOPPUUNMYYTY!

Vuonna 1968 Helsingissä perustettu Wigwam oli yksi suomalaisen rockin merkittävimmistä yhtyeistä 1970 –luvulla. Wigwam niitti mainetta aikanaan myös ulkomailla ja yhtye on säilyttänyt kulttimaineensa ja suosionsa aina tähän päivään asti.
Monimutkaisesta ja kunnianhimoisesta progressiivisesta rockista ja myöhemmin yksinkertaisemmasta taiderockista tunnettu yhtye kasaa rivejään uudelleen ja esiintyy syksyllä 2018 50 –vuotisjuhlakiertueella Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Juhlakonserttien kookoonpano koostuu Wigwamin entisistä jäsenistä, kuten Jukka Gustavson, Jim Pembroke, Rekku Rechardt, Esa Kotilainen, Pave Maijanen ja Jan Noponen. Syys-lokakuussa järjestettävällä juhlakiertueella esiintyy myös vierailevia Wigwam-taustan jakavia huippumuusikoita, kuten Pedro Hietanen ja Mikko Rintanen.

Wigwamin 50–vuotisjuhlakiertueella esiintyvistä artisteista pisin Wigwam-historia löytyy laulaja-kosketinsoittaja Jim Pembrokelta sekä kosketinsoittaja Jukka Gustavsonilta. Gustavson ja Pembroke olivat mukana jo yhtyeen vuonna 1969 julkaistulla ”Hard N’ Horny” –esikoislevyllä, jonka A-puolelta löytyvät kappaleet ovat pääosin lähtöisin Gustavsonin kynästä, kun taas B-puolen kappaleet ovat pääosin Pembroken käsialaa.

Pekka ”Rekku” Rechardt puolestaan esiintyi Wigwamin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 1973, ja samana vuonna hänet kiinnitettiin vakituiseksi kitaristiksi bändiin. Yhtye työsti tällöin neljättä levyään ”Being”, joka julkaistiin vuonna 1974. Saman vuoden huhtikuussa ennen Englannin-kiertuetta Jukka Gustavson ja basisti Pekka Pohjola ilmoittivat jättävänsä yhtyeen, joka johti Wigwamin hetkelliseen hajoamiseen.

Yhtye kokosi itsensä kuitenkin pian uudelleen, ja vielä samana vuonna uudeksi basistiksi kiinnitettiin Måns Groundstroem ja koskettimiin vierailevaksi jäseneksi niin ikään tulevalla Wigwam–juhlakiertueella esiintyvä Esa Kotilainen. Tammikuussa 1975 yhtye matkusti Tukholmaan nauhoittamaan ”Nuclear Nightclub” –levyä, josta tuli yhtyeen kaikkien aikojen suurin kaupallinen menestys ja ainoa kultalevy. ”Nuclear Nightclub” on myös voittanut Yleisradion äänestyksen kaikkien aikojen merkittävimpänä suomalaislevynä ja Soundi-lehden kriitikoiden äänestyksessä levy sijoittui kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi suomalaiseksi levyksi. Menestysalbumin tuottajana toimi ensikertalainen Pave Maijanen, ja hän on myös itseoikeutetusti mukana tulevan syksyn juhlakonserteissa.

Yhtyeen toinen aikakausi päättyi vuonna 1979 ja seuraavana vuonna 1980 yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Ronnie Österberg menehtyi, joka johti yhtyeen jäsenet vuosiksi erilleen toisistaan.
Wigwam teki paluun vuoden 1991 Provinssirockissa, jolloin rumpujen taakse asettui Jan Noponen ja koskettimiin Pedro Hietasen tilalle Mikko Rintanen. Tällä kokoonpanolla julkaistiin myös vuonna 1993 ”Light Ages” –albumi, jota on verrattu yhtyeen 1970 –luvun tuotantoon. Noponen toimii tulevalla juhlakiertueella rumpalina, ja myös Hietanen ja Rintanen vierailevat konserteissa.

Wigwamin 50 –vuotisjuhlakiertue julkaistiin alun perin nimellä Wigwam Experience, mutta Jim Pembroken mukaantulo muutti asetelmaa niin, että kyseessä ei enää ole yhtyeen entisistä jäsenistä koostuva Wigwam Experience –kokoonpano, vaan ehta Wigwam –yhtyeen 50 –vuotisjuhlakokoonpano.

”Emme halunneet käyttää kiertueen yhteydessä pelkkää Wigwam –nimeä vielä, kun Jim ei ollut vahvistanut mukanaoloaan. Nyt voimme kuitenkin puhua Wigwamin 50 -vuotisjuhlakokoonpanosta, joka on kasattu vain ja ainoastaan tätä kiertuetta varten”, Rechardt ja Gustavson kertovat.

Juhlakiertueen liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä. Wigwamin 50 –vuotisjuhlakiertueen liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä. Kiertueen lisäksi Svart Records julkaisee mittavan määrän Wigwamin tuotantoa ja osittain julkaisematonta materiaalia 50-vuotisjuhlan kunniaksi.
Tiedote julkaisuista on luettavissa tästä: https://mailchi.mp/svartrecords/svart-records-julkaisee-mittavan-mrn-wigwamia-50-vuotisjuhlan-kunniaksi

WIGWAM 50 YEARS + VERY SPECIAL GUESTS
Tapahtuma on LOPPUUNMYYTY!

Kulttuuritalo (Helsinki)
Sturenkatu 4
Perjantai 28.9.2018 klo 19:00
Ovet auki klo 18:00
Konsertin kesto on noin kaksi ja puoli tuntia (väliaika).
Sallittu kaiken ikäisille.
Liput 29,50 – 43,50 €/kpl

Konserttikiertueen tuottavat yhteistyössä No Fear Agency & Promotion Oy ja Alt Agency & Management. Helsingin konsertti on osa Kulttuuritalon 60 –vuotisjuhlaohjelmaa ja se järjestetään yhteistyössä Helsingin Kulttuuritalon kanssa.

Tapahtuma Faebookissa: www.facebook.com/events/186336712085186

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupassa: Kulttuuritalon narikkamaksu. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa. HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä. Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.