TAOM Helsinki International Snooker Cup

Su 26.5.2024 klo

Liput Alk. 59,90 €
Katsomotyyppi Istumapaikat
Järjestäjä Gramopop Oy ja Billiard Promotions Finland Oy
Ikäraja K-18 anniskelukatsomot. Myynnissä myös ikärajaton alue.
Väliaika Tapahtumassa on useita väliaikoja
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

Helsingistä tulee snooker-maailman keskipiste toukokuun lopussa, kun historian ensimmäinen TAOM Helsinki International Snooker Cup järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla. Kansainvälisessä snooker-turnauksessa järjestetään yhteensä seitsemän ottelua, joissa kahdeksan maailman parhaimmistoon lukeutuvaa snooker-ammattilaista kamppailee turnausvoitosta. Jaossa on yhteensä 150 000 euroa palkintorahana.

Turnaukseen osallistuu snooker-maailman kermaa. Englantilaista Judd Trumpia (The Ace) pidetään yhtenä tämän hetken viihdyttävimmistä snooker-pelaajista. Trump voitti MM-kultaa vuonna 2019 ja turnausvoittoja hänellä on takanaan kaikkiaan 25. Hallitsevan maailmanmestarin Luca Brecel (The Belgian Bullet), jonka valttina pelipöydällä on hyökkäävyys, nopeus ja ilmiömäinen tarkkuus. Belgialainen Brecel on historian ensimmäinen manner-eurooppalainen MM-voittaja. Skotlantilainen Stephen Hendry (The Golden Bairn) on modernin snookerin luoja ja yksi kautta aikain menestyksekkäimmistä snookerpelaajista. Hendry on voittanut MM-kultaa peräti seitsemän kertaa. Maailman ranking-tilaston sijalta seitsemän löytyvä englantilainen Kyren Wilson (The Warrior) on voitonnälkäinen ja lannistumaton metodipelaaja. MM-kultaa vuonna 2015 voittanut englantilainen Stuart Bingham (Ball-run) on yksi turnauksen ahkerimmista harjoittelijoista, sillä hän on kertonut omintakeisen lyöntinsä vaativan paljon pöytäaikaa pysyäkseen kunnossa. Ja silloin kun Stuartin lyönti on kunnossa, tulee kovaa jälkeä. Snookerin arvostetun Masters-kutsuturnauksen voittanut Stuart osaa parhaimmillaan järjestää sellaisen shown, missä maailman kovimmatkin pelaajat ovat vastaantulijoita. Walesilainen sarjanrakennuskone Ryan Day (Dynamite) on urallaan voittanut neljä ranking-titteliä tehnyt yli 400 sadan pisteen sarjaa. Ryan on aina vaarallinen ja siksi myös yksi voittajasuosikeista. Englantilaisessa Jack Lisowskissa (Jack-Pot) yhdistyvät modernin snookerin parhaat ominaisuudet: nopeus, hyökkäävyys ja loistavat pitkät pussitukset. Maailmanlistan #13 on parantanut vuosi vuodelta otteitaan ja suuret voitot ovat kulman takana. Mies ja legenda. Englantilainen Jimmy White (The Whirlwind) on vasenkätinen snookerpöydän luonnonlapsi, jonka pelillinen agressiivisuus ja luontainen kosketus palloon on inspiroinut lähes kaikkia nuoria snookerpelaajia. Yleisön suosikkeihin lukeutuva White on sydämellinen showmies, joka ei jätä katsojia ikinä kylmäksi.

– Snookerin suosio Suomessa on kasvanut tasaista tahtia ja se alkaa olla jo yksi tv:n katsotuimmista urheilulajeista. Suosion siivittämänä Suomessa on aiemmin järjestetty näytösluonteisia pelejä, joissa muutama maailman huippu ottaa toisistaan mittaa, mutta nyt pääsemme nauttimaan kilpasektorin tunnelmasta kun usea maailmanhuippu kisaa vakavasti otettavista palkintorahoista Suomen ensimmäisessä ammattilaisturnauksessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan, sanoo turnausta yhdessä Gramopopin kanssa järjestävä Billiard Promotions Finland Oy:n Jussi Tyrkkö, jolla on itselläänkin usean vuoden kokemus snookerin ammattilaispelikentistä, useita SM-mitaleita eri biljardilajeista sekä 20 vuotta biljardiyrittäjänä.

TAOM Helsinki International Snooker Cup 25-26.5.2024
Helsingin Kulttuuritalo
Pelaajat: Judd Trump, Luca Brecel, Kyren Wilson, Ryan Day, Stephen Hendry, Jimmy White, Stuart Bingham ja Jack Lisowski

Otteluaikataulut ja liput:

Lauantai 25.5.
Neljännesvälierät
12.00 Kyren Wilson – Ryan Day
15.00 Stephen Hendry – Judd Trump
18.00 Luca Brecel – Jimmy White
21.00 Stuart Bingham – Jack Lisowski

Sunnuntai 26.5.
Välierät
12.00 voittajat lauantain klo 12 ja 15 otteluista
15.00 voittajat lauantain klo 18 ja 21 otteluista

Loppuottelu
19.00 voittajat sunnuntain välieräotteluista

Otteluliput:
Lauantain otteluliput alkaen 39,90€ Lippu.fi
Sunnuntain otteluliput alkaen 59,90€ Lippu.fi

Myynnissä sekä ikärajallisia että ikärajattomia lippuja.

VIP-liput:
Yksittäisten ottelulippujen lisäksi tarjolla on yhden ja kahden päivän VIP-lippuja, jotka sisältävät parhaat istumapaikat, meet & greet -tapaamisen kyseisten päivien pelaajien kanssa sekä kahvin suolaisen piirakan.
Yhden päivän VIP-liput alkaen 169€ Lippu.fi

Paikan päältä saa lisäksi ostettua käsiohjelman hintaan 20€ sekä kuulokkeen Aki Kauppisen selostuksella hintaan 16,90€.

www.snookercup.fi

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä saiin ei saa viedä päällysvaatteita eikä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.