Kulttuuritalon seinät täyttyvät helmikuussa Carin Bengtsin, Christine Fredrikssonin, Tapani Karvalan, Liisa Kuisman, Esa Partion ja Carl Ugglan mestarillisista taideteoksista. 

Näyttely on nähtävissä 1.-28. helmikuuta yleisötiloissa Kulttuuritalon aukioloaikojen puitteissa. Näyttelyn avajaiset järjestetään Kulttuuritalon ravintolassa klo 13-15, tervetuloa!

Liisa Kuisma
Toimintaterapeutti Liisa Kuisma työskentelee lasten ja nuorten parissa. Hän käyttää työssään paljon kuvaa ja erilaisia taidetyötekniikoita. Jo vuosikymmeniä on taide, ja ennen kaikkea öljyvärimaalaus, kuulunut myös Liisan vapaa-aikaan.
”Rentoudun parhaiten luonnon keskellä ja ehkäpä juuri siksi maalaan eniten eläimiä, kasveja, kiviä ja luontoa kokonaisuudessaankin. Maalaaminen on kuin kieli, joka auttaa minua tutkimaan ajatuksia, tunnelmia ja asioita, joita en osaisi edes sanoiksi pukeakaan”, Liisa Kuisma kertoo.

Esa Partio
Vahvaa ja ekspressiivistä maalaus jälkeä tuottava Esa Partio on tehnyt pitkän uran ortopedinä. Eläkeläisen aktiivin elämän keskeytti vakava sairauskohtaus.
Mutta sairaus ei ole vienyt Esalta hänen erinomaista huumorintajuaan eikä eläköityminen intohimoa maalaamiseen. Taiteen parissa työskentely on osoittautunut tämän lääkärin kohdalla jopa kuntoutumista edistäväksi.

Carl Uggla
Carl Uggla on ansioitunut valokuvaaja, joka taitaa kuvan sommittelun ja hallitsee valon voiman. Hän on ahkerasti maalaava herrasmies, jolta syntyvät helposti muun muassa lemmikkieläinten muotokuvat, asetelmat ja taiteilijaa itseään erityisesti innoittavat merimaisemamaalaukset.

Christine Fredriksson
Christine sanoo hurahtaneensa maalaamiseen. Hänen pensselinsä jälki on vahvaa, ja kuitenkin samalla herkkää. Arjessa Christine on tarkka ja niinpä hän toimiikin muun muassa Local Artists ry:n rahastonhoitaja. Elämän haastavuus ja monet tapahtumat, sekä iloiset että surulliset, ne kaikki heijastuvat Fredrikssonin töistä.

Tapani Karvala
Keski-Suomessa virkamiesuran tehnyt Tapani Karvala muutti reilut 10 vuotta sitten Jyväskylästä Vantaalle. Siellä jatkui miehen rakas harrastus; maalaaminen. Tämän jäyhän, alkujaan pohjalaisen miehen käden jälki on lennokasta ja työtapansa nopeaa. Hän hahmottelee maalauksensa huolella ja sen jälkeen väripaletti alkaa loistaa. Usein Tapanin maalauksissa on mukana ihminen. Pitkään elävän mallin hiilipiirustusta harrastaneena hän löytääkin erityisen hyvin valot ja varjot paikalleen.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.