Näyttely on nähtävissä 29.4. – 16.6.2023
TAIDENÄYTTELY: Erilaisia unelmia

6.5.2023 klo 13:00

Alkaa 13:00
Ikäraja S
Vapaa pääsy Tilaa tarjoilu

Kulttuuritalon seinät täyttyvät 29. huhtikuuta Jenni Inbergin, Heidi Heinosen, Lea Karvalan, Juha-Pekka Kososen ja Marianne Matikan upeista taideteoksista. Näyttely on nähtävissä Kulttuuritalon yleisötiloissa 29.4.–16.6.2023 välisen ajan.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 6.5. klo 13–15 Kulttuuritalon ravintolassa, tervetuloa!

Jenni Inberg
Akryylimaalaukseni ovat unenomaisia semiabstrakteja maisemia, joissa paksut palettiveitsellä maalatut abstraktit maalikerrokset yhdistyvät tarkasti maalattuihin esittäviin yksityiskohtiin, jotka toisinaan huomaa vasta teosta lähempää tarkastellessa. Teoksilleni tunnusomaista on myös runsas metallinhohtoisten maalien ja lyöntimetallin käyttö. Teoksissani pohdin toisinaan mm. eläinlajien uhanalaisuutta, ilmastonmuutoksen vaikutuksia sekä kaupunkilaisuuden ja luonnon vuorovaikutusta. Maalauksiini olen hakenut sävymaailmoja, aiheita ja vaikutteita myös historiasta, 1700- ja 1800-lukujen maalaustaiteesta, mutta yhdistänyt ne nykypäivään ja omanlaiseen maalaustyyliini. 

Heidi Heinonen
Maalaan suurehkoja, useimmiten kasviaiheisia tauluja, joissa pääosa on kukkivan kauden runsaudella, yltäkylläisillä väreillä ja positiivisilla tunnetiloilla. Tyylini leikittelee jossain abstraktin ja esittävän välimaastossa jättäen tilaa katsojan omalle mielikuvitukselle.
Kulttuuritalon näyttelyyn olen koonnut maalauksia, jotka tarjoavat katsojalle kesän kauneimmat makupalat, vaikka ympäri vuoden katseltavaksi. 

Lea Karvala
Rakastan värejä, mutta tähän näyttelyyn tammikuun jatkuva sateinen marraskuu haastoi minut: tartuin keltaiseen. Keltainen oli minulle lupaus uudesta päivästä, valosta ja lämmöstä. Vielä maaliskuussa takatalvi iski vimmalla. Tämän seurauksena maalaukseen syntyi hurmaava siniharmaa alue, sitruunan keltaisen pariksi.
Työni ovat abstrakteja ja ne pulppuavat sisältäni.
Pidän ryhmässä työskentelystä. Olen iloinen, koska saan jakaa tämän näyttelyn yhdessä näiden lahjakkaiden taiteilijoiden kanssa. 

Juha-Pekka Kosonen
Olen itseoppinut kuvantekijä, joka jatkaa taiteen oppimista taiteen loputtomalla tiellä. Maalaukseni ovat abstrakteja ja maalaustyylini on sekatekniikka, jota teen akryylimaalein. Värit, erilaiset materiaalit ja voimakas struktuuri teoksissani kuvaavat mielenmaisemiani ja näin ollen ovat lähellä sieluani ja ne myös näkyvät töissäni. Rouhea struktuuri luo maalaukselle karheita sävyjä ja luo jännittäviä varjoja ruokkien katsojan mielikuvitusta.  

Marianne Matikka
Selväpiirteiset muodot, värit ja vahva struktuuri ovat näkyvästi läsnä tuotannossani. Pyrin minimalistiseen tasapainoon. Havannoin, oivallan ja abstrahoin aiheet. Öljyvärityöskentelyssä keskityn maalauksen visuaalisen rytmin muodostamiseen. Yllättävyydellä ja tunteisiin vetoavalla maalaustyylillä haastan katsojan löytämään kuvan äärellä oman luovuutensa. Maalaukseni rakenteellinen muoto antaa ”arkkitehtonisen” mielikuvan.  

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.