Stanislaw Moniuszko: HALKA

Ke 22.8.2018 klo 19:00

Liput Alk. 45 € / 29,50 € (opiskelijat, työttömät, varusmiehet). Hinta sis. palvelupalkkion
Lisätietoa Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan Esityksen kesto n. 2,5 h (sis. väliaika)
Alkaa 19:00
Loppuu 21:30
Ovet 18:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä Helsingin Koominen Ooppera Oy
Väliaika Tapahtumassa on väliaika
Osta liput (Lippupiste) Tilaa tarjoilu

Elokuun oopperatapaus Helsingissä!

Stanislaw Moniuszkon oopperaharvinaisuus Halka esitetään Helsingin Koomisen Oopperan ja puolalaisen Capella Cracoviensis -orkesterin ja kuoron yhteistuotantona osana Helsinki Opera Festivalia Helsingin Kulttuuritalossa 22.-25. elokuuta. Pääroolissa Theater an der Wienin tähti Natalia Kawalek. Kapellimestari Jan Tomasz Adamus.

Oopperan teemoja ovat intohimoinen rakkaus, vapaus ja omistushalu. Vahva tarina, nuoret solistit ja energinen ohjaus, joka ei jätä kylmäksi. Vuonna 1848 sävelletty melodinen ooppera voisi tapahtua myös 2000-luvulla, meidän aikanamme.

Halka on rakastunut Janusziin, joka menossa naimisiin toisen naisen kanssa. Jontek on täysin Halkan lumoissa, ja Januszin tuleva vaimo Zofia ei tiedä sulhasensa menneisyydestä mitään. Rakkauslabyrintti, josta ei pääse pois, vai pääseekö? 

Halkan kaksinäytöksinen versio esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Vuosi 2018 on myös teoksen juhlavuosi, sillä sen kantaesityksestä tulee kuluneeksi 170 vuotta. Ooppera nähdään Helsingissä kaksinäytöksisenä, alkuperäiskielellään puolaksi, tekstitykset suomeksi.

Palkittu orkesteri ja kuoro Capella Cracoviensis on 50-henkinen, vuonna 1970 Puolassa perustettu vanhaan musiikkiin ja periodi-instrumentteihin erikoistunut orkesteri. Lisätietoa www.capellacracoviensis.pl

Rooleissa:
Halka: Natalia Kawałek / Ilona Krzywicka
Zofia: Małgorzata Rodek / Michalina Bienkiewicz
Jontek: Jakub Pawlik / Damian Żebrowski
Janusz: Sebastian Szumski / Piotr Kwinta
Marszałek: Marek Opaska
Cześnik: Jerzy Butryn
Ohjaus: Laura Åkerlund
Video Artist: Sellekhanks
Pukusuunnittelu: Pia Lasonen
Tuottaja: Keri Kallio

Liput www.lippu.fi/koominenooppera
puh: 0600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)

Kesto: noin 2,5 tuntia (sis. yksi väliaika)
Esityskieli: Puola, tekstitykset suomeksi
Emme suosittele esitystä perheen pienimmille.
Tuotanto: Helsingin Koominen Ooppera & Capella Cracoviensis
Helsinki Opera Festivalin ohjelmistoa.

www.koominenooppera.fi

www.capellacracoviensis.pl

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput esitykseen myy Lippupiste.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksu 3 €. Maksu käteisellä, kortilla tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupasta.

   

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa. HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä. Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.