Saimaa plays Urheilu-Suomi

La 7.4.2018 klo 18:00

Liput Alk. 27,50 € (sis. palvelumaksu)
Lisätietoa Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan
Alkaa 18:00
Loppuu 04:00
Ovet 17:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä Alakulttuuritalo
Ikäraja K-18
Osta liput (Tiketti) Tilaa tarjoilu

Saimaa-yhtyeen Urheilu-Suomi -niminen levy julkaistiin 22.12.2017. Albumin musiikki syntyi rinta rinnan Ylen 10-osaisen Urheilu-Suomi -dokumenttisarjan kanssa. Levyä juhlistetaan Saimaa plays Urheilu-Suomi -keikalla Helsingin Kulttuuritalolla 7.4.2018. Konsertin järjestää Alakulttuuritalo.

Saimaan Urheilu-Suomi -levyä juhlistettiin ensimmäisen kerran jo alkuvuodesta Loosessa virallisten levyjulkkarien merkeissä, mutta Kulttuuritalon spektaakkelia varten kierroksia on nostettu entisestään ja myös keikan visuaaliseen puoleen on panostettu.

”Kultsa on ensinnäkin meille sopivan iso. Saadaan sellaista mittakaavaa, että tän bändin ja musan idea alkaa välittymään kuten kuuluukin. Kunnon valot ja videot, niin toi musa alkaa jalostumaan, se on kuitenkin alunperin sävelletty just tällaista audiovisuaalista kokonaisuutta ajatellen. Ja tiedän: jokainen oman elämänsä Frederik on sitä mieltä, että musiikkinsa on matka ja hienoilla valoilla vielä hienompi matka, jopa huikee seikkailu. Mutta tän koko bändin lähtöajatus on se, että tehdään sellainen hullu kudelma, että keikan jälkeen kuulija ei oikein osaa edes sanoa, että mitä biisejä tuli ja millaisia ne oli, mutta jossain erikoispaikoissa käytiin. Vähän niin kuin parhaimmat ja eksoottisimmat matkakokemukset., kertoo Saimaa-yhtyeen johtohahmo Matti Mikkola.

Saimaa soittaa legendaarisen Aalto-salin lavalla koko Urheilu-Suomi -levyn alusta loppuun ja lisäksi jonkin verran myös vanhempaa materiaalia. Bändin kokoonpanohan on muutenkin massiivinen, mutta kuulopuheiden mukaan Kultsalle on tarkoitus ottaa vielä vähän ekstrasoittajia mukaan, kun kerrankin ei ole tilasta pulaa. Jää nähtäväksi, millaisia ylläreitä sieltä vielä paljastuu, mutta lienee jo nyt selvää, että tiedossa on uskomatonta tykitystä, jota kannattaa tulla ihmettelemään kauempaakin.

”Mun mielestä se on jo monella tapaa siisti juttu, että ylipäänsä on tehty kokonainen progeteemalevy suomalaisesta urheilusta. Ja että se esitetään alusta loppuun kaikkine ”bells and whistles”, kiinnostas ainaki mua nähdä ja kuulla. On sitä tylsemmänkin kuuloisilla keikoilla käyty, hah hah!”, jatkaa Mikkola.

Saimaan lisäksi tapahtumassa esiintyy myös liuta muita kotimaisia artisteja. Suhteellisen edukkaan konserttilipun hinnalla tarjolla on siis etkot, väliaikaohjelmat ja jatkot, eikä tapahtuman muut esiintyjät ole todellakaan mitään täyteohjelmaa! Pääsalissa ennen Saimaata esiintyy nimittäin huikeaa live-energiaa kanavoiva Maria Gasolina ja illan levyvalinnoista vastaa legendaarinen DJ Bunuel.

Aula-lavalla taas nähdään vastikään hehkutetun uuden levyn julkaissut Spigu, tanssittavaa dynamiittia tehtaileva Kaita Isäri Seppälä, Plutonium 74:sen riveistä tutun kitaristin sooloprojekti Kaitsu ja Elukka, progressiivinen hippipopbändi Club Merano, sekä Kouvolasta kansainvälisille areenoille (muun muassa Tanskan Roskilde Festival, Saksan Reeperbahn Festival, brittiläinen The Great Escape) ampaissut garagepop-trio Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS?. Aula-lavan levymusiikista vastaavat DJ Mikko Mattlar sekä DJ Kerola. Mahtuupa Aula-lavalle tanssiryhmä Pasidanssin tanssiesityskin.

Alakerran AKT-klubilla taas nähdään DJ:t Ercola, Shytunes, Juha Dallas, sekä livebändinä elektroniseen tanssimusiikkiin akustisen musiikin elementtejä ennakkoluulottomasti yhdistelevä Serot.

Tapahtuman visuaalisesta annista vastaavat VJ SSuvereeni ja VJ Xploitec.

Alakulttuuritalo esittää: Saimaa plays Urheilu-Suomi
+
Kaitsu ja Elukka
DJ Bunuel
DJ Mikko Mattlar
DJ Ercola
DJ Shytunes
DJ Juha Dallas
DJ Kerola
 
VJ SSuvereeni
VJ Xploitec
 
Pasidanssi ”Pihalla ku lumiukko” -tanssiesitys

Aikataulu:

YLÄKENTTÄ / AALTO-AREENA
18.30 DJ Bunuel
19.00 Maria Gasolina
20.00 DJ Bunuel
21.00 Saimaa plays Urheilu-Suomi (1. puoliaika)
22.00 DJ Bunuel
22.30 Saimaa plays Urheilu-Suomi (2. puoliaika)

KESKIKENTTÄ / AULA
18.00 DJ Kerola
18.30 Kaitsu ja Elukka
19.00 DJ Kerola
20.00 Pasidanssi ”Pihalla ku lumiukko” -tanssiesitys
20.05 Club Merano
22.00 Spigu
22.30 DJ Mikko Mattlar
00.00 Kaita Isäri Seppälä
00.45 DJ Mikko Mattlar
02.00 Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?
02.45 DJ Mikko Mattlar

ALAKENTTÄ / AKT-KLUBI
22.00 DJ Shytunes
00.30 DJ Ercola
02.00 Serot LIVE
+ vaihtopenkillä DJ Juha Dallas

Tapahtuma Facebookissa:
www.facebook.com/events/319400351871167

 

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput tapahtumaan myy Tiketti.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksu 2,50 €. Maksu käteisellä, kortilla tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupasta.

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa. HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä. Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.