RAMPFEBER (NOISES OFF)

La 6.11.2021 klo 18:00

Liput Alk. 35€ sis. käsittelykulun
Lisätietoa Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.
Alkaa 18:00
Ovet 17:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä Teatteri Totti
Väliaika Tapahtumassa on väliaika
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

Kiitetty komedia elämästä näyttämön takana.

Ensi-ilta on koittanut! Tavaroita kuitenkin katoaa ja tunnelma tiivistyy, kun osa näyttelijöistä lennähtää lavalle väärään aikaan, osa unohtaa vuorosanansa – ja kaikki kulkevat vääristä ovista. Lopulta jokaiselta on sekä itsehillintä että kärsivällisyys lopussa, ja ohjaajan on yritettävä saada tilanne jälleen hallintaan. Mutta kaikki, mikä voi mennä pieleen, todellakin menee.

Sekamelskan keskellä tapaamme juopuneita näyttelijöitä, hermoraunion ohjaajan ja ylikuormitetun näyttämömestarin. Henkilökohtainen koskemattomuus katoaa taivaan tuuliin, kun stressi, romantiikka ja mustasukkaisuus jylläävät kulissien takana. Tilanne ajautuu täydelliseen kaaokseen jo ennen kuin toinen näytös ehtii edes alkaa. Joudutaanko koko esitys perumaan?

Oletko aina halunnut tietää, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu? Sinne pääsemme kurkistamaan Michael Fraynin palkitussa Ramppikuumetta (Noises off) -näytelmässä, jota on esitetty ympäri maailman jo lähes 40 vuotta. Ruotsalainen Riksteatern Crea, norjalainen Teater Manu, suomalainen Teatteri Totti ja norjalainen Det Norska Teatret tuovat klassikon näyttämölle Teater Manun teatterinjohtajan Mira Zuckermannin ohjaamana.

Vuosia teatterialalla toiminut ja Teater Manua 20 vuotta johtanut Mira Zuckermann jää eläkkeelle vuonna 2022. Kyseessä on siis hänen viimeinen tuotantonsa ohjaajana, joten luvassa on upea ja korkeatasoinen esitys.

Esiintyjät:
Marita S. Barber
Kevin Eide Erlandsen
Carola Insolera
Ronny Patrick Jacobsen
Anne-Line L. Kirste
Casper Lund
Mette Marqvardsen
Ipek Mehlum
Alexei Svetlov
sekä ääninäyttelijöinä Øyvin Berven ja Kjersti Fjeldstad.

Käsikirjoitus: Michael Frayn
Ohjaus: Mira Zuckermann
Lavastus: Gjermund Andresen
Kielikonsultti: Sølvi Zuckermann
Puvustus: Anette Werenskiold
Maskeeraus: Helena Andersson
Valot: Martin Myrvold
Ääni: Erik Hedin
Tarpeisto: Gøril Rostad

Suositeltu kohderyhmä:
 Aikuiset
Kesto: 2 h 30 min (sis. 20 minuutin väliaika)

Esitys tulee myös SUOMEEN, HELSINGISSÄ 6.11.2021!
Kielet Suomen-esityksessä: kansainvälinen viittominen, ruotsinkielinen puhe.

Tapahtumassa ei ole käytössä koronapassia. Katso ajankohtaiset infot www.kulttuuritalo.fi

 

 

En hyllad komedi om livet backstage.

Premiären är här! Men saker försvinner och stämningen skruvas upp när några skådespelare virvlar in vid fel tid, andra glömmer sina repliker och samtliga använder fel dörrar. Till slut har alla tappat både kontroll och tålamod och regissören blir tvungen att kliva in och försöka styra upp situationen. Men allt som kan gå fel går verkligen fel.

Mitt i röran möter vi berusade skådespelare, en extremt nervös regissör och en överbelastad scenmästare. Den personliga integriteten går upp i rök när stress, romantik och svartsjuka dyker upp bakom scenen. Det utbryter totalt kaos innan den andra akten ens har börjat. Måste hela föreställningen ställas in?

Har du undrat vad som händer bakom kulisserna på en teater? I Michael Frayns prisbelönta Rampfeber (Noises off), som spelats över hela världen i snart 40 år, får publiken en inblick i teatervärlden backstage. Riksteatern Crea, norska Teater Manu, finska Teatteri Totti och Det Norska Teatret sätter upp denna klassiker på teckenspråk i regi av Teater Manus teaterchef Mira Zuckermann.

Efter många års erfarenhet av teater och de senaste 20 år som teaterchef på Teater Manu går Mira Zuckermann i pension 2022. Detta innebär att Rampfeber blir hennes sista produktion som regissör. Därför kan vi förvänta oss en storslagen föreställning av hög klass.

Medverkande:

Marita S. Barber
Kevin Eide Erlandsen
Carola Insolera
Ronny Patrick Jacobsen
Anne-Line L. Kirste
Casper Lund
Mette Marqvardsen
Ipek Mehlum
Alexei Svetlov
Samt Øyvin Berven och Kjersti Fjeldstad som röstskådespelare.

Manus: Michael Frayn
Regi: Mira Zuckermann
Scenografi: Gjermund Andresen
Språkkonsult: Sølvi Zuckermann
Kostym: Anette Werenskiold
Mask: Helena Andersson
Ljus: Martin Myrvold
Ljud: Erik Hedin
Rekvisita: Gøril Rostad

Rekommenderas för: Vuxna

Längd: 2 timmar 30 minuter (inklusive en paus på 20 minuter)

 

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.