Pussy Riot: Riot Days

Ti 6.3.2018 klo 19:30

Liput Alk. 32,50 € (sis. palvelumaksun)
Alkaa 19:30
Loppuu 21:00
Ovet 18:00
Katsomotyyppi Istuma- ja seisomapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä No Fear Agency & Promotion Oy
Ikäraja Seisomakatsomo K-18
Osta liput (Tiketti) Tilaa tarjoilu

Maailmalla kohahduttanut venäläinen Pussy Riot saapuu ensimmäistä kertaa esiintymään Suomeen Riot Days – nimellä kulkevan projektinsa kanssa. Vuonna 2017 alkunsa saanut Riot Days perustuu Pussy Riot –ryhmän johtajan Maria ”Masha” Alyokhinan samannimiseen kirjaan. Esitys on tähän mennessä nähty Euroopan maiden (mm. Saksa, Iso-Britannia) lisäksi myös Amerikassa (mm. Seattle, San Fransisco, Santa Cruz, Austin, Los Angeles & New York).

Vuonna 2011 Moskovassa perustettu Pussy Riot –ryhmä koostui alkujaan vaihtelevalla jäsenyydellä noin 11 naisesta. Ryhmä järjesti provosoivia guerrilla punk rock -esityksiä epätavallisissa julkisissa paikoissa. Esiintymisistä tehtiin musiikkivideoita, jotka ryhmä julkaisi internetissä. Ryhmän lyyrisiin teemoihin sisältyy feminismi, LGBT-oikeudet ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustaminen, jonka ryhmä mieltää diktaattoriksi.

Maailmanlaajuisen maineen ryhmä saavutti vuonna 2012 kun ryhmän viisi jäsentä osoittivat mieltään Moskovan Kristus Vapahtajan katedraalissa. Naisten mukaan heidän mielenosoituksensa kohdistui ortodoksisen kirkon johtajien Putinia kohtaan osoittamaan tukeen tämän vaalikampanjan aikana. Tämän seurauksena maaliskuussa 2012 kolme ryhmän jäsentä, Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina ja Yekaterina Samutsevich pidätettiin syytettynä huliganismista. Elokuussa 2012 naiset tuomittiin ”uskonnollisen vihan aiheuttamasta huliganismista” kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Samutsevich vapautettiin lopulta rangaistuksensa koeajalla lokakuun 10. päivänä valituksen jälkeen, mutta muut kaksi naista pidettiin edelleen vangittuina. Naisten vangitseminen herätti laajalti huomiota ja kritiikkiä etenkin länsimaissa. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kritisoi duumaa (Venäjän parlamentti) mielipidevankien pitämisestä. Lopulta painostus kasvoi niin suureksi, että duuman oli hyväksyttävä Amnestyn vetoomus ja Tolokonnikova ja Alyokhina vapautettiin 21. joulukuuta 2013.

Vankilajakson jälkeen Pussy Riot on osoittanut mieltään mm. Sotshin talviolympialaisissa, jossa järjestyksenvalvojien kerrotaan käyneen ryhmän kimppuun pippurisumutteiden ja pamppujen kera. Alyokhina ja Tolokonnikova ovat myös julkaisseet vuosina 2014-2016 useita uusia musiikkivideoita, jotka kantavat nimiä kuten ”Putin Will Teach You To Love The Motherland”, ”I Can not Breathe” ja ”Make America Great Again”. Alyokhina ja Tolokonnikova ovat myös esiintyneet puhujina useilla kansainvälisilla festivaaleilla, konferensseissa ja muissa tapahtumissa niin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa, Australiassa kuin Singaporessakin. He ovat myös perustaneet vuonna 2014 Mediazona –nimisen internetissä toimivan ihmisoikeusfoorumin.

Helsingin Kulttuuritalolla nähtävä Riot Days –performanssiesitys on syntynyt Maria Alyokhinan, musiikkituottaja Alexander Cheparukin ja ohjaaja Yury Muravitskyn yhteistyöstä. Lavalla nähdään neljä esiintyjää, Alyokhinan lisäksi Kyril Masheka, Nastya Awott ja Maxx Awott.
Maria Alyokhina kuvailee projektia näin:
”Jos sinulla on mahdollisuus muuttaa jotain, on sinun tartuttava tuumasta toimeen. Jotkut poliittiset impotentit väittävät, ettei meillä ole ääntä eikä oikeutta valita.
Meillä on ääni. Meillä on oikeus. Haluamme inspiroida ihmisiä, haluamme uudenlaista toimintaa.
Haluamme, että hiljaiset uskaltaisivat puhua. Ja me uskomme, että se on mahdollista.
Riot Days on kulttuurinen vallankumous.
Yhteisö on vahvempi kuin mikään hallitus.
Jotta nationalismista, seksismistä, rasismista, pelosta ja eriarvoisuudesta päästäisiin eroon, meidän on noustava kapinaan yhdessä. Sinulla on ääni. Minä näytän sinulle.”

Esitys on kerännyt suitsutusta kansainväliseltä lehdistöltä ja sitä kuvaillaan mm. näin:
”Reilun tunnin mittainen esitys on erittäin voimakas, lumoava, ja tipauttaa suurimman osan katsojista leuat lattiaan, se on niin voimakas! Jos tämä show sattuu saapumaan kaupunkiisi, annamme suurimman mahdollisen suosituksen: mene katsomaan! Pussy Riotin musiikki, joka aikaisemmin oli lähinnä uhmakasta punkkia, muuttuu Riot Days –esityksessä rytmikkäämmäksi ja intensiivisemmäksi lähennellen myös digitaalista hardcorea.”  -Northwest Music Scene (US) http://www.northwestmusicscene.net/review-pussy-riot-theatre-revolution-mesmerizes-crowds-in-seattle-and-olympia/

”Esitys oli täynnä voimakasta, herättävää iloa. Riot Days vakuutti minut siitä, että keikoilla on vielä voimaa liikuttaa massoja.”  -The Guardian (UK) https://www.theguardian.com/culture/2017/nov/20/saatchi-gallery-enfants-terribles-pussy-riot-tolokonnikova-alyokhina

“Räikeä yhdistelmä performanssitaidetta, runoutta ja luut murskaavaa trash can-soundia. Sarjakuvamaisen, empaattisen ja mustalla huumorilla höystetyn raivokkaan esityksen brutaalia voimaa ei voi kieltää.”  -The Times (UK) https://www.thetimes.co.uk/article/theatre-review-riot-days-at-islington-assembly-hall-n1-5r3w6whtg

Kulttuuritalolla illan avaa Menkkaklubi dj’t.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput tapahtumaan myy Tiketti.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksu 2,50 €. Maksu käteisellä, kortilla tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupasta.

   

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa. HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä. Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.