Mariinski-teatterin tähdet

Su 20.10.2019 klo 16:00

Liput Liput alk. 29€ (sis. käsittelykulun)
Lisätietoa Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.
Alkaa 16:00
Ovet 15:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Osta liput (Ticketmaster) Tilaa tarjoilu

Omistettu Maija Plisetskajalle.

Mariinski-teatterin tähdet.
1. osa
Baletti ”Carmen Suite”
Georges Bizet – Rodion Shchedrin, Alberto Alonson koreografia

2.osa
Maailman baletin mestariteoksia.

Mariinskin ja Mikhailovski-teatterien solistien Gala-konserttiesitys

Maija Plisetskajasta tuli legenda jo elinaikanaan. Hän oli loistava ballerina, rakastava, valoisa ja viehättävä – ja nykyäänkin hän on miljoonien fanien sydämissä ympäri maailmaa.

Maija Plisetskajan pitkäaikaisen unelman toteuttivat hänen kanssaan säveltäjä Rodion Shchedrin, koreografi Alberto Alonso ja kapellimestari Gennadi Rozhdestvenski. Vuonna 1967 syntyi yksi 20.vuosisadan innoitetuimmista baleteista – ”Carmen Suite”.

Majia Plisetskaja oli vastustamaton kaikissa rooleissaan, niin ”Joutsenlammen” Odette-Odilena kuin ”Don Quixoten” Kitri -Kitrinä ja ”Spartacuksen” Aeginana. Hänen elämänsä tärkein baletti oli kuitenkin ”Carmen Suite”. Rooli ja esiintyjä kasvoivat yhteen yleisön mielessä, joten vain muutama ballerina on uskaltanut ”Carmen Suiten” Plisetskajan jälkeen.

Vasta vuonna 2005, kun Bolshoi-teatteri juhli Maija Mikhailovnan 80-vuotisjuhlaa, koreografi Aleksei Ratmanskij palautti hänen siunauksellaan ”Carmen Suiten” venäläisen Bolshoi-teatterin päälavalle Maria Alexandrovan esittämänä. Sittemmin roolissa ovat tanssineet Svetlana Zakharova ja Uliana Lopatkina. Vuonna 2010 ”Carmen Suite” esitettiin myös Mariinski-teatterissa.

Nyt kirkkaimmat balettitähdet kunnioittavat suurta Maija Plisetskajaa. Pietarin Mariinski ja Mikhailovsky -teatterien johtavat taiteilijat loivat baletti-illan muistoksi Plisetskajalle, yhdelle 20. Vuosisadan suurimmista tanssijoista . Ohjelma koostuu ”Carmen Suitesta” ja Maija Plisetskajan ohjelmiston parhaista numeroista.

Baletissa ”Carmen Suite” esiintyvät arvostetut venäläiset taiteilijat, Mariinski-teatterin solisti, Alexandra Iosifidi ja Mariinski-teatterin pääesiintyjä (Premier), Igor Kolb. Olemme uskomattoman onnekkaita voidessamme sekä muistaa legendaarista Maija Plisetskajaa ja että nauttia hämmästyttävästä modernien balettimestareiden taiteesta.

Maya Plisetskaya sanoi useammin kuin kerran: ”Carmen elää niin kauan kuin elän.”, mutta nyt kohtalo antoi hänelle syyn sanoa toisin: ”Minä kuolen. Carmen pysyy”.

 

Mariinski-teatterin tähdet Helsingin Kulttuuritalossa  20.10.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupassa: Kulttuuritalon narikkamaksu. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa.HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä.Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.