Malja huomispäivälle – Isänmaallinen jäähyväiskonserttikiertue

Ma 4.9.2023 klo 18:00

Liput Alk. 49 €
Alkaa 18:00
Ovet 16:30
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä Gramofoni Oy
Väliaika Tapahtumassa on väliaika
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

Lavalla Korsuorkesteri solistivieraana Kyösti Mäkimattila

Kun Korsuorkesterin syntysanat lausuttiin ääneen 33 vuotta sitten – tuskin kukaan osasi arvata, millainen menestystarina oli syntymässä. Ryhmä on vuosikymmenet pysynyt viihteen etulinjassa, tyylilleen uskollisena. Musiikkimaailmaa seuraavat ihmiset osaavat yhdistää Korsuorkesterin sota-ajan laulujen tulkiksi. Ansiolistalla komeilee Suomen Mestari orkesteri 1994 -kilpailun voitto, Syksyn Sävel -kisat sekä lukuisat konserttikiertueet ja levytykset. Orkesteri on saavuttanut urallaan paljon ja saanut lukuisia hienoja mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan. Vuonna 2012 Korsuorkesterin oli tarkoitus laittaa kokonaan pillit pussiin ja lopettaa keikkailu, mutta yleisö kaipaa heitä yhä esiintymisareenoille! Jatkuvasti kuuluu toiveita toiveiden perään, jotta ryhmä palaisi viihdyttämään. Aktiiviura on jäänyt, mutta syyskuussa on sopiva hetki sinetöidä pitkä ura jäähyväiskonsertteihin.

– ”Onpa kiva syyskuu tulossa! Saan pitkästä aikaa vetää arvokkaat vm. 1936 olevat sotilasvaatteet ylle ja ottaa naftaliinista rakkaan Korsukitarani. Voin lähteä tuttujen kavereiden kanssa nostamaan maljan huomispäivälle musiikin voimalla. Vielä kerran estradille. Kiitos kaikille osapuolille tästä ilon sanomasta”, tunnelmoi Korsuorkesterin ensimmäinen ja viimeinen jäsen Pepe Kovanen.

Viimeinen kiertue syyskuussa 2023

Viime vuosina on ollut hyvin ennalta arvaamattomia tilanteita keikkarintamilla, mutta syyskuuksi on kuitenkin suunniteltu paluuta vielä kerran, yhden konserttikiertueen verran. Viihderintamalle rantautuu Malja huomispäivälle – isänmaallinen jäähyväiskiertue.

Kiertueen vieraaksi on kutsuttu tänä vuonna 10 v. juhlavuottaan viettävä Tangokuningas 2013 Kyösti Mäkimattila. Kyöstin ja Korsuorkesterin yhteistyö on ollut saumatonta jo vuosia ja esiintyjistä on helposti aistittavissa hyvän ystävyyden lämmin side. Korsulaiset ovatkin siirtäneet viestikapulaa Kyöstin suuntaan.

Korsuorkesterin kokoonpanossa ovat Pepe Kovanen, Ami Varjotie, Kalevi Hautamäki, Jarmo Peippo ja Markku Juoksukangas. Kokoonpanoa täydentää Varjokuva-orkesterin riveistä tuttu kosketinsoittaja Juha Maunu.

– ”Mun vyönsoljessa lukee ”Ole valmis”. Siksipä en epäröinyt sekuntiakaan, kun Pepe kysyi mukaan. Aina on hyvä hetki tehdä pieni kierros Korsuorkesterin kanssa. Tämä on suuri ilo”, Kyösti Mäkimattila kiteyttää kunnioitusta äänessään.

Musiikki on elämäntapa, jota ilman on vaikea elää. Soittokalusto on kunnossa ja intoa riittää. Kasassa on siis parhaat mahdolliset lähtöasetelmat. Luvassa on aimo annos aitoa nostalgiaa, iloa ja liikutuksen kyyneleitä nostattavia lauluja.

– ”Ohjelmisto kootaan huolella, mukaan valitaan vain parhaita selkäpaloja. Saattaa toki olla, että yleisö saa kuulla myös jotain ennenkuulumatonta. Odotan tätä innolla. Musiikkia ajalta, jolloin pienen maamme ja kansamme olemassaolo oli uhattuna, tuntuu suorastaan ajankohtaiselta”, Kyösti jatkaa.

Konsertti alkaa klo 18. Kesto n. 2,5 h sisältäen väliajan.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.