KULT LIVE: Maan Tomu

La 2.3.2024 klo 18:00

Liput Alk. 17 €
Alkaa 18:00
Ovet 18:00
Katsomotyyppi Seisomapaikat
Ikäraja K-18
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

Alakulttuuritalo esittää: Maan Tomu – toisen levyn julkkarit

Keikka nähdään Kulttuuritalon uudella klubilla, KULTissa.

Maan Tomun perustivat Helsingissä vuonna 2017 kitaristi-laulaja JP Saari, basisti Staffan Sodergård ja rumpali Jussi Peevo. Heidän tavoitteenaan oli tuoda maailmaan juurevaa ja ajatonta musiikkia, jossa korostuu soittamisen ilo ja ennen kaikkea vapaus soittaa kitara-, rumpu- tai bassosooloa juuri niin kovaa ja pitkään kuin haluaa. Yhtye äänitti ensimmäisen levynsä tällä kokoonpanolla.

Vuoden 2018 alussa Maan Tomu kasvoi seuraavaan ulottuvuuteen kun bändiin liittyi huilistipasunisti-perkussionisti-multi-instrumentalisti Joki Luz sekä trumpetisti-perkussionisti Johannes Silvonen. Loppuvuodesta 2019 yhtyeessä on vaikuttanut lisäksi tuottaja-äänittäjä Poika Orma, yleensä miksauspöytien takana dubauttamassa, joskus myös lavalla.

Valossa en näe pimeää, pimeässä valon nään -albumi jatkaa yhtyeen julkaisutahtia lähes jo loppuunmyydyn Maan Tomu (AKT-LP-006, 2023) -debyyttilevyn jälkeen. Levyn fyysisestä julkaisusta vastaa tuore helsinkiläinen pienlevy-yhtiö ja pienkustantamo This is not a dog, jonka peräsimestä löytyy Felix Lybeck ja Jenna Soikkeli. Levystä on painettu 250 kappaleen LP-painos Helsingin Levypuristamolla. Levyä saa alkuun vain levynjulkaisukeikalta uudelta KULT-klubilta lauantaina 2.3. ja levykauppoihin se ilmestyy levynjulkaisun jälkeisellä viikolla. Albumi julkaistaan digitaalisesti 1.3. Mustaa Multaa Recordsin toimesta.

Levyjulkkarit järjestää Helsingin Kulttuuritalolta vuonna 2016 klubina alkunsa saanut, sittemmin musiikin julkaisuun keskittynyt, Alakulttuuritalo. Konsertissa Maan Tomulta vierailijoineen kuullaan kaksi settiä, uutta ja vanhaa tuotantoa – sielunruokaa siis tiedossa koko illalle! Kaiken lisäksi DJ Kenno pyörittelee laatuvinyyleitään ennen Maan Tomua ja settien välissä. Visuaalit loihtii VJ Suvi Suvereeni.

Kulttuuritalolla avataan 16. helmikuuta elektronisen tanssimusiikin iltoihin keskittyvä klubi, KULT. Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon entiseen elokuvateatteriin rakennetuissa tiloissa järjestetään myös livemusiikkikeikkoja.

Live: Maan Tomu (soittaa kaksi settiä!)
DJ Kenno
VJ Suvi Suvereeni

KULT (Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki)
La 2.3.24 klo 18-22
Setit n. klo 18:30-20 ja klo 20:30-22
Ennakkoliput 17 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € /tilaus) lippu.fi
Liput ovelta 22 €, mikäli jäljellä

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon ja KULTin konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  KULTin lippukassa on avataan samaan aikaan kuin ovet, jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty. Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Teemme ovilla turvatarkastuksia.

  Eteispalvelumaksun 3,50 € voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.