Maan Tomu

KULT LIVE: Maan Tomu

lauantai 02.03.2024

Alakulttuuritalo esittää: Maan Tomu – toisen levyn julkkarit

Keikka nähdään Kulttuuritalon uudella klubilla, KULTissa.

Maan Tomun perustivat Helsingissä vuonna 2017 kitaristi-laulaja JP Saari, basisti Staffan Sodergård ja rumpali Jussi Peevo. Heidän tavoitteenaan oli tuoda maailmaan juurevaa ja ajatonta musiikkia, jossa korostuu soittamisen ilo ja ennen kaikkea vapaus soittaa kitara-, rumpu- tai bassosooloa juuri niin kovaa ja pitkään kuin haluaa. Yhtye äänitti ensimmäisen levynsä tällä kokoonpanolla.

Vuoden 2018 alussa Maan Tomu kasvoi seuraavaan ulottuvuuteen kun bändiin liittyi huilistipasunisti-perkussionisti-multi-instrumentalisti Joki Luz sekä trumpetisti-perkussionisti Johannes Silvonen. Loppuvuodesta 2019 yhtyeessä on vaikuttanut lisäksi tuottaja-äänittäjä Poika Orma, yleensä miksauspöytien takana dubauttamassa, joskus myös lavalla.

Valossa en näe pimeää, pimeässä valon nään -albumi jatkaa yhtyeen julkaisutahtia lähes jo loppuunmyydyn Maan Tomu (AKT-LP-006, 2023) -debyyttilevyn jälkeen. Levyn fyysisestä julkaisusta vastaa tuore helsinkiläinen pienlevy-yhtiö ja pienkustantamo This is not a dog, jonka peräsimestä löytyy Felix Lybeck ja Jenna Soikkeli. Levystä on painettu 250 kappaleen LP-painos Helsingin Levypuristamolla. Levyä saa alkuun vain levynjulkaisukeikalta uudelta KULT-klubilta lauantaina 2.3. ja levykauppoihin se ilmestyy levynjulkaisun jälkeisellä viikolla. Albumi julkaistaan digitaalisesti 1.3. Mustaa Multaa Recordsin toimesta.

Levyjulkkarit järjestää Helsingin Kulttuuritalolta vuonna 2016 klubina alkunsa saanut, sittemmin musiikin julkaisuun keskittynyt, Alakulttuuritalo. Konsertissa Maan Tomulta vierailijoineen kuullaan kaksi settiä, uutta ja vanhaa tuotantoa – sielunruokaa siis tiedossa koko illalle! Kaiken lisäksi DJ Kenno pyörittelee laatuvinyyleitään ennen Maan Tomua ja settien välissä. Visuaalit loihtii VJ Suvi Suvereeni.

Kulttuuritalolla avataan 16. helmikuuta elektronisen tanssimusiikin iltoihin keskittyvä klubi, KULT. Alvar Aallon suunnitteleman Kulttuuritalon entiseen elokuvateatteriin rakennetuissa tiloissa järjestetään myös livemusiikkikeikkoja.

Live: Maan Tomu (soittaa kaksi settiä!)
DJ Kenno
VJ Suvi Suvereeni

KULT (Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki)
La 2.3.24 klo 18-22
Setit n. klo 18:30- ja klo 20:00-21.30
Ennakkoliput 17 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € /tilaus) lippu.fi
Liput ovelta 22 €, mikäli jäljellä

HUOM! Voit jäädä Maan tomun keikkalipulla viettämään iltaa KULTissa aina kello 05:een asti!
Illan DJ:t: AMNIA aka CEB, Katerina, Rubio, Trevor Deep Jr

Tapahtuma alkaa: 18:00


Ikäraja: K-18

Katsomotyyppi: Seisomokatsomo

Väliaika: Tapahtumassa ei ole väliaikaa