Kulttuuritalon seinät täyttyvät 9. tammikuuta alkaen muun muassa räjähtävän värikkäistä istutuksista, herkistä kukoistuksista, pelottavista ja kunnioitettavista Afrikan kissoista, meren kuohuista sekä eksoottisista, mutta myös tutuista lähimaailman eläimistä. Näyttely on nähtävissä 9.1-31.1.2023. Jatkossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Helsingin Kulttuuritalon mittavan kuvataideprojektin avajaisnäyttelyn Flooran ja Faunan taiteilijat ovat Ulla Aurio, Kirsi Jukkala-Partio, Sari Hautakangas, Lea Karvala ja Liisa Malmio. He kaikki edustavat sipoolaista Local Artists -taiteilijayhdistystä.

SARI HAUTAKANGAS

” Meillä ihmisillä on mielestäni vain kalpea aavistus siitä, mitä eläimet todella ovat ja tuntevat. Toivoisin, että kunnioittaisimme enemmän eläimiä ja niiden elämää.” Nämä sanat ovat suoraan yhden Kultsan seinillä esittäytyvän, akvarellisti Sari Hautakankaan suusta. Hevosen ja kahden koiran omistajana ja eläinkuntaa aktiivisesti siveltimin tallentavana hän sanoo elävänsä juuri nyt unelmaansa.

ULLA AURIO

Reilun 50 vuoden mittaisen journalistiuran lehdissä ja televisiossa tehneen Ulla Aurion (ent.Roihu) intohimo maalaamiseen heräsi vasta 50-vuotiaana. Sen jälkeen hinku lajiin ei ole sammunut. Kukkia syntyy ja paljon. Maalaukset ovat vahvoja ja värikkäitä, tekijänsä näköisiä. Kukkien nimi on MONIMUU. Miksi? Koska ne eivät ole orvokkeja, lehdokkeja eivätkä vuokkoja, siis monimuita. Nimiäiset piti Ullan ystävä Vellu.

LEA KARVALA

Lea Karvala on koulutukseltaan sekä erikoissairaanhoitaja että kätilö, joka perusti 30 vuotta sitten menestyneen kirurgisten tarvikkeiden maahantuontiyrityksen ja tukkuliikkeen. Luovutettuaan toimitusjohtajan tehtävät seuraajalleen, hän otti työvälineekseen pensselin. Taide vei tämän ladyn aktiivisen maalaamisen lisäksi myös moniin taidealan järjestötoimiin.

KIRSI JUKKALA-PARTIO

Kirsi Jukkala-Partio on aina ollut kotonaan yhtä lailla ortopedina leikkaussalissa kuin soittajana sellonsa ääressä tai sitten maalaamassa luontoa kuvaksi kankaalle. Local Artists –yhdistyksen jäsenet kiittävät Kirsiä kilvan hänen antamistaan kannustuksista. ”Hän on valovoimainen persoona, joka maalaa valovoimaisia töitä.” Näin sanovat kumppanit Kirsistä.

LIISA MALMIO

Liisa Malmio on kuvataiteilija, joka opiskeli nuoruudessaan Ateneumin iltakoulussa ja Vapaassa taidekoulussa, mutta vaihtoi sittemmin luovalta väylältä akateemiseen maailmaan. Pitkän juristiuran aikana monipuolisen ja luovan Liisan taidehalut kuitenkin kasvoivat ja veri veti pastellien sekä öljyvärien pariin. Graafinen suunnittelu ja valokuvaus ovat nekin Liisa Malmion taiteellisen osaamisen alueita.


Kulttuuritalon mittavavassa taidenäyttely -projektissa ovat mukana Local Artists -taiteilijayhdistys, Taiteilijayhdistys Tapaus ry sekä HTY eli Helsingin Taideyhdistys ry.  Näyttelyt ovat nähtävissä Kulttuuritalon aukioloaikojen puitteissa.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.