EXPERIENCE • 50 VUOTTA LEGENDAARISESTA JIMI HENDRIXIN VIERAILUSTA KULTSALLA •

Ma 22.5.2017 klo 19:00

Liput alk. 32 €
Lisätietoa Lipun hinta sisältää käsittelykulut. Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.
Alkaa 19:00
Ovet 18:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä No Fear Agency & Kulttuuritalo
Väliaika Tapahtumassa on väliaika
Osta liput (Ticketmaster Suomi) Tilaa tarjoilu

“When I die. I want people to play my music, go wild and freak out and do anything they want to do” – Jimi Hendrix

Legendaarisen Jimi Hendrixin vierailusta Helsingin Kulttuuritalolla tulee 22.5.2017 kuluneeksi päivälleen 50 vuotta. Juhlakonsertti Hendrixin vierailun kunniaksi järjestetään No Fear Agency & Promotion Oy:n ja Kulttuuritalon yhteistuotantona maanantaina 22.5.2017 klo 19 alkaen. Konserttikokonaisuudesta vastaa Roots of Love -yhtyeessä musisoiva Pale Saarinen.

Helsingin Kulttuuritalolla nähtiin 22.5.1967 yksi konserttitalon merkittävimmistä esiintyjistä kautta talon historian, kun lavalle nousi kohtalaisen tuntematon yhdysvaltalais-englantilainen yhtye, The Jimi Hendrix Experience.

”EXPERIENCE – konsertti Helsingin Kulttuuritalolla on kunnianosoitus rockhistorian kenties huimimmalle sähkökitaristille, joka modernisoi myös bluesin, rockin ja soulin käsitettä. 50 vuotta sitten Jimi Hendrix, Mitch Mitchell ja Noel Redding heittivät lyhyen, mutta spiritualistisen ja bioenergisen keikkansa. Tämä live on jäänyt elämään kansanhuulille ja medioihin.” – Pale Saarinen, Experience-konsertin taiteellinen tuottaja, muusikko

“Se oli menoa heti, totaalisesti. Mitch Mitchell rumpuineen oli keskellä, ja Jimi ja Noel Redding ennennäkemättömissä afroissaan hyppivät lavan eri päissä vuorotellen Purple Hazen nykivien avaussointujen tahdissa ilmaan. Jimi oli kuin pantteri moniväriraitapuvussa, seksikäs, kohtalokas. Blues lensi avaruuteen tähtiä naimaan. Suuri mysteeri värähteli ilmassa enkä palannut koskaan entiselleni.” – Jussi Niemi, Rootsmusiikin toimittaja

Mukana suomalaisen musiikin legendoja ja nuoria taitureita

Juhlakonsertin artistikaarti on vakuuttava ja monipuolinen. Konsertissa esiintyy useita suomalaisia eturivin kitaralegendoja, kuten Hasse Walli oman Power Trionsa kanssa. Wallin trion kanssa lavalla vierailee myös suomiprogen pioneeri Jukka Gustavson. Muita konsertissa esiintyviä kitarasankareita ovat mm. Jukka Orma, Jimi Sumen, Heikki Silvennoinen, Ina Forsman, Harri Saksala ja Antero Jakoila Duo, Erja Lyytinen ja Marzi Nyman. Nuorempaa kitaristipolvea lavalla edustaa Lost Society –yhtyeestään tunnettu metallikitaristi Samy Elbanna. Nuorta jazzsykettä konserttiin mukanaan tuo Trio Milo & Moses.

Roots of Loven vierailijaksi lavalle astuu Tasavallan presidentin ja UMO:n perustajajäsen, saksofonisti ja huilisti Juhani “Junnu” Aaltonen. Timo Kämäräisen ja Olli Haaviston solistina toimii Olavi Uusivirta. Vahvat naisvokaalit konserttiin tarjoilee kansainvälistäkin bluesmainetta saavuttanut Ina Forsman. Roots of Loven vokalistina toimii Husky Rescuestakin tunnettu Reeta Vestman.

Konsertin juontajana toimii bluesministeri Esa Kuloniemi.

”Paitsi kitaristi, Jimi Hendrix oli säveltäjä-runoilija. Jimin kitarointi sulatti yhteen koko bluesin ja soulin siihen astisen
historian, ryyditettynä avant garde -vaikutteilla. Samalla tavoin hänen tekstinsä tähyilivät toisiin ulottuvuuksiin: muun muassa avaruus, Atlantis ja ulkopuolisuus yhdistyivät absoluuttisen vapauden julistukseen. Hänen musiikissaan oli kaikkea: rajuutta, herkkyyttä, runoutta, fantasiaa – ja tarkkailijan otetta. Hänen laulunsa ja kitarointinsa olivat yhtä, ja kävivät usein keskenään vuoropuhelua.” – Esa Kuloniemi, Experience –konsertin juontaja
“Tulevan juhlakonsertin esiintyjävalinnat kattavat 60-luvulla aloittaneista muusikoista aina tämä päivän artistisuosikkeihin. Kaikilla omat persoonalliset ja sielukkaat tulkintansa. Biisiohjelmisto kuvaa Hendrixin uran monipuolisuutta aikaansa edellä olevana säveltäjänä, jonka merkittävä innoittaja oli myös Bob Dylan ja hänen tekstilyriikkansa. Jimi Hendrix on jättänyt myös omaan musiikkitekemiseeni lähtemättömän jäljen radikaalina raja-aitojen rikkojana ja ilmaisun uudisraivaajana.” – Pale Saarinen

Ainutlaatuisen konserttielämyksen liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterilla alkaen 29 € / kpl (+palvelumaksu). Saatavilla on myös etko/jatkolippuja Kultsan Klubilla konsertin yhteydessä järjestettävään Hendrix- tilaisuuteen alkaen 10 € / kpl (+palvelumaksu). Etkoilla kuullaan mm. Antti Einiön muistoja Hendrixin konsertista Kultsalla. Einiö oli mukana järjestämässä konserttia 50 vuotta sitten.

Tapahtumajärjestäjä lupaa vapaan sisäänpääsyn kaikille alkuperäisen The Jimi Hendrix Experience 22.5.1967 – konsertin lipunhaltijoille, joilla on luovuttaa alkuperäinen konserttilippu Kulttuuritalon arkistoon.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksu 2,50 € käteisellä, kortilla tai ennakkoon Ticketmasterin nettikaupassa.

 • Väliaikatarjoilu +

  Osassa konserteista on väliaikatarjoilu. Väliaikatarjoilu järjestetään Aalto-aulassa. HUOM! Juomien ja ruoan vienti saliin on kiellettyä. Tilaa tarjoilut tästä >

 • Esteettömyys +

  Aalto-salin pyörätuolipaikat sijaitsevat permannon B-osiossa ensimmäisellä rivillä. Kulku näille paikoille on Aalto-aulan hissillä lippukassan vierestä.Kaikkia pyörätuolia tai esim. rollaattoria käyttäviä asiakkaita pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin.

  Myös saattajilla ja avustajilla tulee olla lippu. Kunkin tilaisuuden järjestäjä määrittää sen, onko avustajalippu maksullinen vai maksuton. Kulttuuritalon aulassa on ”opaskoiraparkki”, johon opaskoiran voi jättää tarvittaessa odottamaan konsertin ajaksi.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.