ERISIONI (GE) – Georgian Aarre

Pe 15.3.2024 klo 19:00

Liput Alk. 59,50 €
Alkaa 19:00
Ovet 17:30, bistro avataan kello 16:00
Katsomotyyppi Istumapaikat
Järjestäjä Aftersunset
Ikäraja K-18, osa katsomosta ikärajaton
Väliaika Tapahtumassa on väliaika
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

Jo kolmella vuosisadalla esiintynyt georgialainen laulu- ja tanssikokoonpano Erisioni saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin!

Erisionin maailmankuulu Georgian aarre -esitys yhdistelee georgialaista perinnettä ja nykyaikaa omalaatuisella tavalla – yllätyksiä unohtamatta. Kaksituntinen näytös ammentaa inspiraationsa alkuperäisistä georgialaisista kansanlauluista ja -tansseista, mutta ylittää katsojan odotukset tuomalla ne tähän päivään vahvalla autenttisuudellaan ja taidokkaalla moniäänisyydellään.

Mukana on kaikkiaan 50 esiintyjää Georgian upeissa kansallisasuissa. Puvut edustavat Itä-Euroopan ja Aasian rajalla sijaitsevan maan eri osia. Tanssijoiden ja muusikoiden yllä nähdään noin 400 komeaa kansallispukua. Yhtyeen viimeiseen asti hiottuja koreografioita värittää ennennäkemätön pukuloisto, ja näyttävät tanssi- ja akrobatialiikkeet hengästyttävät katsojaa vauhdikkuudellaan.

Intensiivisiä tanssinumeroita rytmittää hulppeana kajahtava livemusiikki, jota säestävät georgialaiset kansanmusiikkisoittimet ja moniääninen georgialainen kuorolaulu. Vastaavaa laulutyyliä ei tapaa muualla maailmassa. Katsoja yllättyy yhä uudestaan ja uudestaan, kun estradi elää upeiden tanssijoiden ja muusikoiden voimasta. Georgian aarre on merkittävä etninen projekti.

Erisioni on Georgian kansallinen akateeminen laulu- ja tanssikokoonpano, joka on perustettu vuonna 1885. Yhtye on ollut olemassa jo lähes 140 vuotta, mikä on koko maailman mittakaavassa erityinen saavutus. Vuonna 2001 UNESCO tunnusti Georgian moniäänisen laulun ensimmäisenä osaksi ihmiskunnan aineetonta perintöä.

Yhtye on omistautunut alkuperäiselle georgialaiselle kansanperinteelle ja kunnianhimoiselle taiteelliselle työlle. Niinpä ammattimaisesti rakennetut kansanperinteen luomukset musiikki- ja tanssiosuuksineen ovat säilyneet vuosikymmeniä. Erisioni haluaa varjella erityistä kansallista perintöään myös tuleville sukupolville – sekä tuoda sen ulkomailla lukuisille esiintymislavoille.

Suomen-esitykset ovat osa laajaa Euroopan-kiertuetta. Aiemmin sadat tuhannet silmäparit ovat todistaneet Erisionin elämyksellisen show’n ympäri maailmaa kymmenissä suurkaupungeissa aina Eurooppaa, Amerikkaa ja Aasiaa myöten.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1,5 tuntia ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Teemme ovilla turvatarkastuksia. Kulttuuritaloon ei saa tuoda omia juomia tai ruokia, teräaseita, aseita eikä muita vaarallisia esineitä.

  Eteispalvelumaksun 3,50 € voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla.

 • Väliaikatarjoilu +

  xx

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.