DRONE MASS by JÓHANN JÓHANNSSON – Performed by ACME & Theatre of Voices, conducted by Paul Hillier

Ma 16.10.2023 klo

Lisätietoa Alk. 54,50 €
Katsomotyyppi Istumapaikat
Istumapaikat

Lataa Aalto-salin istumapaikkakartta tästä linkistä.

Järjestäjä Fullsteam Agency
Ikäraja K-18 anniskelukatsomot
Osta liput (Lippu.fi) Tilaa tarjoilu

ELOKUVAMUSIIKISTAAN TUNNETUN ISLANTILAISEN JÓHANN JÓHANSSONIN DRONE MASS KUULLAAN KULTTUURITALOLLA LOKAKUUSSA

Uraauurtavan nykysäveltäjän, vuonna 2018 menehtyneen Jóhann Jóhannssonin teos ”Drone Mass” koetaan maanantaina 16. lokakuuta Kulttuuritalolla, kun American Contemporary Music Ensemble (ACME) sekä Theatre of Voices esittävät teoksen kuoronjohtaja-kapellimestari Paul Hillierin johdolla.

Tuotteliaisuudellaan ja luovuudellaan hurmannut islantilainen säveltäjä-tuottaja ja multi-instrumentalisti Jóhann Jóhannson tuli uransa aikana tunnetuksi genrejä uudelleen muovailevasta musiikista, joka punoo yhteen klassisen- ja elektronisen musiikin muotokielet sekä ambient-äänimaailmat. Säveltäjävirtuoosi muistetaan erityisesti Denis Villeneuven “Sicario”, “Prisoners” ja “Arrival” -elokuviin sävelletystä musiikista sekä Oscar-ehdokkuudella ja Golden Globe-voitolla noteeratusta Theory of Everything -elokuvan soundtrackista.

Panos Cosmatoksen ja Nicolas Cagen tähdittämään elokuvaan ”Mandy” sävelletty musiikki julkaistiin vasta Jóhannssonin kuoleman jälkeen. Tunteella täytettyjä melodioita digitaalisten filttereiden läpi puskenut Jóhannsson sävelsi runsaasti musiikkia myös esimerkiksi tv-sarjoihin (mm. “The Handmaid´s Tale”, “The OA”), teatteriin sekä tanssiteoksiin ja julkaisi uransa aikana myös useita sooloalbumeja. Jóhannssonin ohjaama ja Tilda Swintonin narratoima scifi-elokuva ”Last and First Men” sai maailman ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2020 ja sai osakseen laajaa suitsutusta.

Vuonna 2015 ensiesityksensä New Yorkin Metropolitan-museossa saanut, moderniksi oratorioksi kutsuttu ja niin minimalismista, kirkkomusiikista kuin elektronisestakin musiikista vaikutteita imenyt ”Drone Mass” ilmestyi vihdoin albumina viime vuonna. Teoksen vaikuttavat kuorostemmat yhdistettynä voimakkaisiin jousimelodioihin sekä drone-vaikutteisiin luovat täysin ainutlaatuisen hypnoottisen äänimaailman, johon uppoutuminen käy kuin itsestään.

American Contemporary Music Ensemble (ACME):
Clarice Jensen (Artistic Director & Cellist)
Ben Russell (Violin)
Laura Lutzke (Violin)
Isabel Hagen (Viola)

Theatre of Voices:
Paul Hillier (Artistic Director & Conductor)
Else Torp
Kate Browton
Signe Asmussen
Iris Oja
Paul Bentley-Angell
Jakob Skjoldborg
Steffen Bruun
Jakob Bloch Jespersen
+
Francesco Donadello (Live Electronics)
Ian Dearden (Sound Design)

 

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Lippu.fi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.