Digitaalista turvaverkkoa rakentamassa – seminaari

Ke 23.10.2019 klo 9:00

Alkaa 9:00
Loppuu 15:00
Järjestäjä https://www.sininauhaliitto.fi
Osta liput Tilaa tarjoilu

Aika: 23.10.2019 klo 9-15. Aamukahvi tarjolla klo 8:30.
Paikka: Helsingin Kulttuuritalon Vihreä tila, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Tilaisuudesta on tulossa myös livestreami ja tallenne!

Ovatko palvelut tarkoitettu kaikille? Voiko syrjäytyä jos ei ole kännykkää? Miten turvataan riittävät digitaidot marginaalissa eläville ihmisille?

Asunnottomilla, vankitaustaisilla ja syrjäytyneillä on usein riittämättömät taidot sekä välineet #digiosallisuuteen. Sähköisestä asioinnista vieraantuminen syventää syrjäytymiskierrettä.

Digitalisaation lisäksi tarvitaan ohjausta, opetusta, välineitä sekä koulutusta.

Jotta marginaalissa elävät ihmiset saisivat taitoja ja välineitä digitaalisuuteen, tulee päättäjien, asiakkaiden ja asiakastyötä tekevien asenteiden muuttua. Tämä seminaari kysyy miten asenteet muuttuvat. Entä ovatko ne jossain muuttumassa?

Seminaari on varattu täyteen!

Linkki streamiin tulee tapahtumasivulle:
https://www.sininauhaliitto.fi/tapahtumat/digitaalista-turvaverkkoa-rakentamassa-kuuluuko-digi-vain-hyvaosaisille-helsinki/

OHJELMA

8:30
Aamukahvit

9:00
“Emmä sais rahaa jos ohjaaja ei tekis tietokoneella niitä juttuja” – Mitä on digitaalinen osallisuus? Projektityöntekijä Piia Niilola, Ruokajonosta osallisuuteen -hanke, Sininauhaliitto

9:15
Marginalisoituminen, osallisuus ja palveluiden saavutettavuus, Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka, emeritus

10:00
Digitaalisuus ei kuulu vain vain hyväosaiselle, sisäministeri, köyhyystutkija Maria Ohisalo.

10:45
Lisää digitaitoja! Miten MargIt-verkosto syntyi?

11:30
Omakustanteinen lounas.

12:30
Vankila digiaikaan? Projektipäällikkö Pia Puolakka, Älykäs vankila -hanke, Rikosseuraamuslaitos.

13:15
Jokainen kuntalainen digitaalisesti osalliseksi, kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra, Helsinki.

14:00
Kahvitauko

14:15
Digitaalisen osallisuuden tulevaisuus? Mitä seuraavan viiden vuoden aikana pitää tapahtua, jotta digitaalinen osallisuus toteutuu.

Jokaisen puheenvuoron jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

 • Liput -

  Suosittelemme ostamaan liput ennakoon. Liput Kulttuuritalon konsertteihin ja tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.

  Kulttuuritalon lippukassa on avoinna konserttien ja tapahtumien yhteydessä 1 tunti ennen esitystä (jos tilaisuus ei ole loppuunmyyty). Ovimyynnissä peritään voimassaoleva toimitusmaksu. Liput tarkastetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Ticketmaster-nettikaupassa: Kulttuuritalon narikkamaksu. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.