Art goes Kapakka @ Kulttuuritalo Kitchen & Kultsan Klubi
Joakim Berghäll solo & Hereä

Pe 19.8.2016 klo 18:00 ja 20:00

Lisätietoa Vapaa pääsy, Kulttuuritalo Kitchen & Kultsan Klubi
Alkaa 18:00 ja 20:00
Ovet 17:00
Katsomotyyppi Istuma
Osta liput Tilaa tarjoilu

JOAKIM BERGHÄLL SOLO klo 18.00
HEREÄ klo 20.00

Joakim Berghäll solo klo 18.00
Joakim Berghäll on erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä tunnettu muusikko-säveltäjä. Hänen pääinstrumenttinsa on saksofoni, jota hän soittaa tenorin, baritonin, alton ja sopraanon muodossa. Säveltäjä-sovittajana hän on tehnyt pienyhtyemateriaalin lisäksi myös orkesteri- ja kamarimusiikkia. Muun muassa Ismo Alangon, Helsinki-Cotonou Ensemblen ja Tsuumi Sound Systemin saksofonisti Berghäll ammentaa aikaan ja paikkaan sidotuissa, monikerroksisissa sooloteoksissaan hetken ainutlaatuisuudesta sekä intiimistä vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Konsertissa kuullaan sekä aiemmin esittämätöntä että kokonaan paikan päällä syntyvää uutta musiikkia, joka ei sellaisenaan tule toistumaan.

Kuva: Joni Kuusisto

Hereä klo 20.00

Aili Ikonen (laulu, viulu), Milla Viljamaa (piano), Vesa Norilo (sello, puuhuilu), Sara Puljula (lyömäsoittimet)

Hereä tekee mielenkiintoista konserttimusiikkia eksymättä koskaan kovin kauas sen tanssillisesta sykkeestä. Yhtyeen jäsenten kirjavat musiikilliset taustat ja mielenkiintoinen instrumentaatio määrittelevät yhtyeen tyylin selkärangan. Tuloksena on uusia, tuoreita sävellyksiä, joiden kulmakiviä ovat väkevän perinnetietoiset tekstit, lukuisat musiikilliset vaikutteet ja improvisaatio. Vaikka Hereän akustinen rytmimusiikki ponnistaa pohjoisesta perinteestä, musiikillisia vaikutteita on poimittu eri puolilta maailmaa.

Yhtyeen debyyttialbumi ”Hereä” julkaistiin vuonna 2007. Sen jälkeen Hereäläiset ovat tehneet monenlaista.  Aili Ikonen on esiintynt mm. linnan juhlien itsenäisyyspäivän vastaanotolla solistina ja julkaissut ylistetyn soololevyn. Vesa Norilosta on tullut musiikkiteknologian tohtori. Sara Puljula on työskennellyt teatterimusiikin parissa muun keikkailun ohessa ja Milla Viljamaa on voittanut Teosto-palkinnon. Vuonna 2011 Hereä teki myös animaatiokuvaa livemusiikkin yhdistelevän näyttämöteoksen nimeltä Pohjan Neidon tarina yhdessä Susanna Haaviston kanssa. Nyt on vihdoin aika palata tämän tärkeän yhtyeen pariin ja Hereä julkaisee toisen levynsä syksyllä 2016.

Kuva: Sami Perttilä

 • Liput -

  Art goes Kapakka -festivaalin ohjelma on pääsymaksuton.

 • Eteispalvelu +

  Tässä tapahtumassa ei ole naulakkopalvelua.

 • Esteettömyys +

  Klubiin on esteetön sisäänkäynti henkilökunnan avustuksella.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelimesi on asetettu äänettömäksi ohjelman aikana.