Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti

La 12.3.2022 klo 18:15

Alkaa 18:15
Järjestäjä YLE, SPR, Pelastakaa Lapset ry, Unicef ja Kirkon ulkomaanapu
Osta liput (Konserttiin ei myydä lippuja) Tilaa tarjoilu

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti kerää lahjoituksia, jotka ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen maan sisällä sekä naapurimaissa, jonne ihmiset ovat paenneet.

Suora lähetys Helsingin Kulttuuritalosta esitetään lauantaina 12.3. Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Radio Suomessa klo 18.15.

Suorassa yli kaksituntisessa lähetyksessä lavalle Lenni-Kalle Taipaleen johtaman bändin kanssa nousevat Katri Helena, Robin Packalen, Maija Vilkkumaa, Ellinoora, Tommi Läntinen, Paleface, Waltteri Torikka, Mariska ja Ylioppilaskunnan Laulajat.

Lisäksi konsertissa nähdään Haloo Helsinki, Juha Tapio, Anna Puu ja Olavi Uusivirta. Illan aikana nähdään videotervehdyksiä myös useilta muilta artisteilta, urheilijoilta, näyttelijöiltä sekä tunnetuilta suomalaisilta.

Apu menee perille neljän avustusjärjestön kautta.
Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti kerää lahjoituksia, jotka ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen maan sisällä sekä naapurimaissa, jonne ihmiset ovat paenneet.

Mukana on avustusjärjestöjä, joilla on jo avustustyötä alueella. Näin apu saadaan nopeinta reittiä perille. Ohjelmassa ovat mukana Pelastakaa Lapset, Suomen Punainen Risti, Unicef ja Kirkon ulkomaanapu.

Lahjoittaa voi MobilePaylla tai tekstiviestillä. MobilePay-lahjoitus avautuu keskiviikkona 9.3. ja tekstiviestilahjoitus perjantaina 11.3.
MobilePay 70999 -lahjoitus keskiviikosta 9.3. alkaen.
Ylen tukikonsertin keräys on käynnissä huhtikuun loppuun asti.

Konserttiin ei myydä lippuja, vaan konserttiin on kutsuttu yleisöksi hyväntekeväisyysjärjestöjen vapaaehtoistyöntekijöitä.

https://yle.fi/aihe/a/20-10002328

 • Eteispalvelu +

  Turvallisuussyistä konsertteihin ei saa mennä päällysvaatteissa, eikä saliin saa viedä isoja laukkuja.

  Eteispalvelumaksun 3 € voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla, tai ennakkoon Lippu.fi-nettikaupassa. Ennakkomaksulippu esitetään naulakossa.

 • Esteettömyys +

  Kulttuuritalo toivottaa lämpimästi kaikki asiakkaat tervetulleiksi nauttimaan konserteista ja tapahtumista. Tiloja ja palveluja on kehitetty niin, että palvelut ovat myös liikunta- ja toimintaesteisten saavutettavissa. Pyydämme ystävällisesti, että esim. pyörätuolilla, rollaattorilla tai opaskoiran kanssa liikkuvat asiakkaat saapuvat paikalle hyvissä ajoin ennen konserttia tai tapahtumaa. Näin henkilökuntamme ehtii tarvittaessa auttamaan paikan löytämisessä ja siirtymisissä.

  Aalto-sali
  Aalto-salin sisäänkäynnin yhteydessä oikealla puolella on automaattiovi liikuntaesteisiä varten. Ovi avautuu painikkeesta.
  Esteetön WC sijaitsee Aalto-aulassa lippukassan ja naulakon välittömässä läheisyydessä.
  Hissi Aalto-saliin sijaitsee lippukassan vieressä. Henkilökuntamme saattaa asiakkaat saliin ja auttaa paikan löytämisessä.

  Muut tilat
  Kokoustiloihin pääsee etupihalta luiskaa pitkin. Ovi aulaan avautuu kokoussisäänkäynnin oikeasta ovesta automaattioven kautta. Painike löytyy kokoussisäänkäynnin oikealta puolelta.
  Kokousaulassa on kaksi esteetöntä WC-tilaa.
  Kokousaulasta pääsee hissillä toisen kerroksen kokoustiloihin.
  Kaikkiin kokoustiloihin toisessa kerroksessa pääsee esteettömästi. Alvar-auditorion etuosassa on paikkoja pyörätuoleja varten.
  Ravintola Kitcheniin ensimmäisessä kerroksessa pääsee esteettömästi kokoussisäänkäynnin kautta.

  Pyörätuolipaikat Aalto-salissa
  Aalto-salissa on kolme pyörätuoleille varattua paikkaa. Paikat sijaitset inva-hissin lähellä permannolla.
  Avustajalippuja saa moniin konsertteihin ilmaiseksi (käsittely- tai toimitusmaksu veloitetaan). Tapahtumien järjestäjät vastaavat kunkin konsertin avustajalippukäytännöstä itse ja asia kannattaa varmistaa lipunoston yhteydessä.

  Pysäköinti
  Kulttuuritalon vieressä olevalla parkkipaikalla on yksi liikuntaesteisille varattu pysäköintipaikka. Paikka on merkitty invaliditunnuksin. Talon edessä on muusta liikenteestä erotettu pysähtymiskaista, jossa esim. invataksit voivat pysähtyä.

  Opaskoirakäytäntö
  Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita konsertteihin ja tapahtumiin. Tarvittaessa koiran voi jättää aulaan niille varatulle rauhalliselle paikalle. Opas- ja avustajakoiran kanssa liikkuvia pyydetään saapumaan tapahtumiin hyvissä ajoin ruuhkan välttämiseksi. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa tarvittaessa koirien kanssa liikkuvia asiakkaita.

 • Kuvaaminen ja taltiointi +

  Esitysten kuvaaminen ja taltiointi on kielletty. Haastattelukuvauksista ja muista kuvauksista on sovittava etukäteen henkilökunnan kanssa.

 • Matkapuhelimet +

  Tarkista, että matkapuhelin on suljettu konsertin tai tapahtuman aikana.